Här avslöjas Sarkozy med hett kärleksbrev

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-30

Avslöjades av fotografen - men pressen valde att tiga om presidentens affär

Heta papper Det är inte första gången pressen väljer att hålla tyst om den franske presidenten Nicolas Sarkozys tumultartade kärleksliv. Men den här gången avslöjade presidenten sig själv.

PARIS. Frankrikes president Nicolas Sarkozy gick med ett ömt kärleksbrev under armen.

Skarpögda fotografer förstorade upp det.

”Det känns som om jag inte har sett dig på evigheter. Jag saknar dig ... Men jag hoppas att jag skall lyckas träffa dig följande vecka eller helg. Miljoner pussar.”

Texten stod att läsa, kraftigt uppförstorad, i ett handskrivet brev. Nicolas Sarkozy hade med sig brevet från ett regeringssammanträde, den 12 september.

Publicerade inte

Skvallertidningen Choc förberedde ett två sidors uppslag på det ömma brevet. Men i sista stund valde tidningens ledning att inte publicera sidorna. Det satte genast fart på nya rykten om censur och påtryckningar på högsta nivå.

Censurerad kärlek

Choc ägs av presidentens vän, vapenhandlaren Arnaud Lagardère. Det gör också Paris-Match och Le Journal du Dimanche. Båda tidningarna har tidigare fått erfara påtryckningar och censur så fort någon artikel rört presidentens tumultartade kärleks- och privatliv.

Undsättningen kom från en 60-årig väninna till presidentparet, Isabelle Balkany. Väninnan förklarar att det var hon som skrev brevet ... till Frankrikes första dam, Cécilia Sarkozy. Och alltså inte till presidenten.