Person hittad död i Sigtuna kommun – misstänkt mord

Av: Anna Hansson, Jamshid Jamshidi, Oskar Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:

En död person har hittats i ett skogsområde vid Arlanda, norr om Stockholm.

Polisen har spärrat av fyndplatsen och startat en förundersökning om mord.

– Vi vet inte vem den här personen är än, säger Towe Hägg vid polisen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska kroppen ha legat på platsen länge.

En privatperson, som enligt uppgifter till Aftonbladet var ute och plockade svamp tillsammans med sin hund, hittade en död person i ett skogsområde i Sigtuna kommun på lördag eftermiddag och larmade polisen.

– 14.52 fick vi samtal från en person som var ute i skogen och hade funnit en avliden person. När patrullerna kommer dit konstaterar de att det stämmer, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Mycket nära Arlanda flygplats

Fyndplatsen ligger i en blandskog ungefär 250 meter från en av Arlandas landningsbanor. En polisbil står i varsin ände av den lilla skogsväg, med en gräsremsa i mitten, som är avspärrad.

Polisen har även spärrat av ett område in mot skogen i två omgångar, först en avspärrning alldeles runt fyndplatsen och sedan ytterligare ett område utanför.

– Den avspärrade platsen är stort som två fotbollsplaner ungefär, säger Oskar Forsberg, Aftonbladets reporter på plats.

17.50, ett par timmar efter att polisen larmades om den döde personen, anlände teknikerna och gick in en bit i skogen från skogsvägen.

Efter en kortare överläggning med befälet på plats körde man in på skogsvägen och påbörjade den tekniska undersökningen.

1 av 7 | Foto: Jimmy Wixtröm

”Arbetar intensivt”

Personen som hittats död är ännu inte identifierad och anhöriga är därför inte underrättade. Polisen kan inte bekräfta om det rör sig om en man eller kvinna.

– Vi vet inte vem den här personen är än. Vi arbetar intensivt med att ta reda på det, säger Towe Hägg.

Polisen utesluter inte att ett brott ligger bakom dödsfallet och har startat en förundersökning rörande mord.

– Vi kan inte utesluta mord. Det kan vara svårt att se en naturlig anledning till varför någon ligger avliden i en skog i Sigtuna norr om Stockholm, säger Towe Hägg.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska kroppen ha legat på platsen en längre tid. En omständighet som försvårar polisens arbete med identifieringen.

Publicerad: