Sökte hjälp – sköts ihjäl av polis

Publicerad 2013-09-15

24-åringen dödades efter bilolyckan

Jonathan Ferrel, 24, misstogs för en inbrottstjuv.

När han sprang efter hjälp – sköt polisen honom.

"Det har förstört en familj och orsakat stor sorg och ånger i vår organisation", skriver polisen i ett pressmeddelande, enligt CNN.

Jonathan Ferrel, 24, var med om en allvarlig biloycka och sökte hjälp i grannskapet i Charlotte, North Carolina, som larmade polisen, men inte för att hjälpa Ferrel.

24-åringen knackade på kvinnans dörr varpå hon öppnade. Men när vad kvinnan trodde var hennes make visade sig vara en okänd man drog hon igen dörren och larmade polisen om en inbrottstjuv. Jonathan Ferrel själv fortsatte banka på kvinnans dörr för att få hjälp.

Elpistolen krånglade

Väl på plats möttes polisen av Jonathan Ferrel som kom springande mot dem. En polis drog ut sin elpistol som krånglade – då sköt kollegan ihjäl Ferrel med flera skott. Först efter att Ferrel dött på plats hittade poliserna hans kraschade bil och insåg misstaget – han sprang efter hjälp och var obeväpnad.

Nu utreds minst en av de tre poliserna i North Carolina för dråp, enligt CNN som rapporterar att Ferrels bilolycka tros ha varit så allvarlig att han tvingats krypa ut genom bilens bakruta.