Misstänkt våldtäkt på skola

Uppdaterad 2016-02-18 | Publicerad 2016-02-17

En 16-årig pojke misstänks ha våldtagit en flicka på en skola i Växjö.

Brottet ska ha inträffat under skoltid.

– Vi kommer att ha mycket extrapersonal på plats för att möta upp den oro som kan finnas, säger Camilla Holmqvist, chef för utbildningsförvaltningen i Växjö, till Aftonbladet.

Den misstänkta våldtäkten ska ha skett på tisdagen i nära anslutning till skolbyggnaden, rapporterar lokala medier.

På onsdagen polisanmäldes händelsen och den 16-årige pojken hämtades till förhör och anhölls.

– Brottsrubriceringen är våldtäkt. Utredningen är i ett känsligt läge och de inblandade är unga vilket gör att vi i nuläget inte lämnar mer kommentarer, säger Robert Loeffel, presschef i polisregion Syd, till Smålandsposten.

Den målsägande flickan uppges vara i ungefär samma ålder som den anhållne.

Har stängts av

Camilla Holmqvist, chef för utbildningsförvaltningen i Växjö, säger till Aftonbladet att kommunen har startat en egen utredning av det inträffade.

Under dagen har personal och föräldrar till skolans elever informerats.

– Vi har också planerat inför morgondagen, då vi ska möta upp eleverna med den information vi har. Vi kommer att ha mycket extrapersonal på plats både under torsdagen och fredagen för att möta upp den oro som kan finnas. Det kan bli mycket ryktesspridning också, vi behöver ha mycket samtal med våra elever för att skapa trygghet på skolan.

Den misstänkte pojken har stängts av från skolan.

– Eftersom det har inletts en polisutredning stänger vi av eleven medan den pågår, säger Camilla Holmqvist till Aftonbladet.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln