Vaktchefen: ”Smällen ekade över hela kvarteret”

Uppdaterad 2016-11-26 | Publicerad 2016-11-24

SD-toppen Kent Ekeroth var på klubben Solidaritet vid två tillfällen under onsdagsnatten och blev nekad inträde båda gångerna.

Enligt krogens vaktchef var han alldeles för berusad för att komma in.

Ekeroth hävdar dock att det var hans politiska åsikter som låg bakom vakternas beslut.

Efter att ha blivit nekad för andra gången smällde riksdagsledamoten till en annan man som han, enligt vaktchefen, tidigare tjafsat med.

Det var vid Stureplan i centrala Stockholm vid 02.30-tiden på onsdagsnatten som SD-riksdagsledamoten Kent Ekeroth slog till en annan man.

Vaktchefen på nattklubben Solidaritet berättar för Aftonbladet vad som hände i krogkön.

– Kent Ekeroth kommer dit med två Säpovakter. Han är jättefull och går före i kön. Han går längst fram och säger att han vill komma in, säger vaktchefen.

”Otroligt berusad”

Vakterna upplevde att Kent Ekeroth var ”otroligt berusad”.

– Han blir nekad inträde på grund av det. Mina vakter säger att de inte kan garantera hans säkerhet inne på klubben eftersom han är så pass full.

SD-riksdagsledamoten lämnade då stället med sina Säpovakter.

– Men han kommer tillbaka efter en knapp timme, säger vaktchefen.

Först ställde sig SD-politikern längst bak i kön.

– Men efter en stund kommer han fram till mina vakter igen. Han är mycket otrevlig och skriker åt dem.

Det svenska hatet: Kent Ekeroth spelar
spelet

Började bråka med vakterna

Enligt vaktchefen frågade Ekeroth om han kunde boka bord.

– Antagligen tror han att det då ska bli lättare att komma in men mina medarbetare nekar honom eftersom han fortfarande är väldigt berusad. De upprepar det de sagt tidigare.

Kent Ekeroth ska då ha börjat skrika otrevliga saker till vakterna.

– Han skriker ”ni är skit” och ”ni är misslyckade”. Det blev rejält gruff och han var på väg att slå till en av mina vakter, säger vaktchefen.

Efter en stund lugnar det ner sig och Ekeroth går tvärs över gatan, enligt vaktchefen.

– Där står en annan kille som Ekeroth bråkat med i kön tidigare och han åker på en sån jävla örfil så att det ekar över hela kvarteret.

Vaktchefen berättar för Aftonbladet att hans medarbetare då ringer polisen, men det hade Säpovakterna redan gjort.

– Polisen kommer dit och det blir en anmälan om misshandel och även en motanmälan.

Kommer röra sig ute mindre

I ett sms till Aftonbladet hävdar Kent Ekeroth att det var hans politiska ståndpunkter som gjorde att han blev nekad inträde.

”Jag instämmer i den bild som företrädare för krogen själva har gett i media under dagen, att jag nekades inträde på grund av mina politiska åsikter,” skriver han som svar när Aftonbladet ber om en kommentar till vaktchefens uppgifter om att Ekeroth var ”väldigt berusad” och betedde sig otrevligt mot vakterna.

I ett inlägg på Facebook skriver Ekeroth att han nu kommer att röra sig mer sällan på offentliga platser under kvälls- och nattetid:

”Fram till nu har jag inte velat backa om principen att jag ska ha samma rätt att röra mig på offentliga platser som alla andra – trots att jag har Sverigevänliga åsikter. Men efter att jag igår återigen har blivit fysiskt attackerad på allmän plats så känner jag mig tyvärr tvungen att omprioritera.”