Misstänkt skottlossning och bomb – föremål ska sprängas

Publicerad 2023-05-02

Under natten larmades polisen till en bilfirma i Stenungsund.

Platsen spärrades av och polisen misstänker att det både skjutits och lämnats en sprängladdning på platsen.

Den misstänkta bomben oskadliggjordes under eftermiddagen.

Polisen larmades klockan 23.48 på måndagskvällen och ryckte ut med flera patruller till bilhallen i Stora Höga i Stenungsunds kommun.

– Det finns flera synliga skador på fastigheten. Vi tror att det har skjutits mot den, men det är lite oklart läge, om det även kan ha skett en sprängning eller om det finns något odetonerad på platsen, sa Morten Gunneng, vakthavande polisbefäl, kort efteråt.

E6 stängs av

Vid lunchtid meddelade polisen att avspärrningarna skulle utvidgas då nationella bombskyddet hanterade ett farligt föremål.

– I det här fallet så kommer man att spränga föremålet, för närvarade är säkerhetsavståndet 250 meter. I och med att E6 ligger nära stängs den också av, säger Jens Andersson, presstalesperson vid polisen till GP.

Trafiken vid industriområdet stoppades sedan under en kort tid då polisen oskadliggjorde föremålet.

Vid 13-tiden stoppades all trafik runt industriområdet en kortare stund. Bland annat stängdes E6 av i båda riktningarna och bilister uppmanades ta en annan väg.

Senare under eftermiddagen meddelade polisen att föremålet oskadliggjorts och att avspärrningarna hade hävts.

Andra gången på en vecka

Inledningsvis inleddes en förundersökning om grovt vapenbrott och grov skadegörelse. Efter att bombtekniker påbörjat sitt arbete under den tidiga morgonen ändrades brottsrubriceringarna till grovt vapenbrott och försök till allmänfarlig ödeläggelse.

– Vi larmades om att en stor smäll hörts. Om byggnaden utsatts för beskjutning eller inte är svårt att veta då samma byggnad blev beskjuten för ungefär en vecka sedan. Skotthålen kan vara gamla eller nya, men i nuläget fokuserar vi på att säkra platsen, säger Caroline Karlsson, presstalesperson vid polisen.

Samma bilfirma blev beskjuten för en vecka sedan.

– Vi tittar förstås på samband, säger Morten Gunneng.

Det finns ingen misstänkt för nattens brott.

Följ ämnen i artikeln