SD-toppen: Liberalernas reaktioner var ett misstag

Publicerad 2024-05-21

Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Charlie Weimers säger att Liberalernas reaktioner på Kalla faktas avslöjanden är ”ett skådespeleri”.

Reaktionerna var ett misstag, enligt SD-toppen.

– Vad var vitsen med att gå ut så hårt? säger Weimers.

– De som spelade grundligt upprörda förra veckan gjorde ett misstag. De visste att Tidösamarbetet skulle bestå. Att komma och säga att vi var upprörda men nu är vi inte upprörda, det blir ett skådespeleri, menar Weimers.

”Tidösamarbetet fortsätter”

L hade inledningsvis ett krav på att SD skulle upphöra med sina anonyma konton på sociala medier, men SD vägrade och L har nu gått över till att ”välkomna” om partier vill ingå i en uppförandekod.

Weimers pekar särskilt ut Liberalernas toppnamn i Stockholm, Jan Jönsson, som enligt SD-toppen överdrev och ”spelade över”.

– Han får leva med att Tidösamarbetet fortsätter trots sina uttalanden. Vad var vitsen med att gå ut så hårt? frågan sig Weimers.

Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Charlie Weimers.

”Vilka slutsatser drar Johan Pehrson av det?”

Charlie Weimers anser också att L-ledaren Johan Pehrsons reaktioner legat i överkant.

– Vilka slutsatser drar Johan Pehrson av det? Det är intressant med Liberalerna för de har kallat Sverigedemokraterna för en rad saker under den här mandatperioden men då har det inte alls varit samma snack om brott mot Tidöavtalet, säger Weimers.

Ett tidigt exempel på motsatsen är dock hösten 2022, då Johan Pehrson kallade SD:s bakgrund för ”brun sörja”. L bad om ursäkt men innan dess hade Sverigedemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson Oscar Sjöstedt kommit till slutsatsen att uttalandet var ett brott mot Tidöavtalets respektklausul.