Terroristens granne: ”Jag är chockad”

Publicerad 2017-03-24

När Kaodi Campbell, 25, såg bilden på den döende terroristen i London hajade hon till.

Hon kände igen mannen som en före detta granne.

– En trevlig kille som bodde i huset mitt emot, säger hon.

Kaodi Campbell fick en chock när hon såg bilden på sin före detta granne.

Kaodi Campbell fick en chock när hon såg förstasidan på tidningen. Hon kände igen sin före detta granne.

– Han brukade hjälpa mig att få igång bilen. Han hjälpte mig att starta den med startkablar. Han gjorde det tre gånger. Han verkade normal. Pratade om att jag borde skaffa ett nytt batteri och sådant, säger hon.

En morgon i vintras strejkade 25-åriga Kaodi Campbells bil. Hon insåg att hon behövde startkablar och knackade dörr i området. Tvärs över hennes hus öppnade en mörk kille med Londonaccent.

I dag är hon säker på att det var den misstänkte terroristen Khalid Masood.

”Brukade hämta barnen på skolan”

– De flyttade i januari. Det var sista gången jag såg honom. Han var en familjefar och jag tror de hade tre barn. Han brukade lämna och hämta dem på skolan.

Kaodi Campbell berättar att familjen bodde i kvarteret i minst tre år – troligtvis längre.

– De hade inget extremt över sig. Han hade vanliga kläder och hans fru dolde inte ansiktet eller något sådant. Hon klädde sig inte i svart utan hade ofta kläder i blåa, gråa eller bruna toner.

”Han måste ha blivit hjärntvättad”

I dag är hon fylld med blandade känslor. Dels tänker hon på offren men även på sin, till synes trevlige, före detta granne.

– Jag är chockad. Jag tror inte att han var en dålig person egentligen. Jag tänker på hur han var mot mig och hur han var mot sina barn. Han måste ha blivit hjärntvättad.