Ingen gripen efter knivattacken mot äldre kvinna i Falkenberg

Publicerad 2020-08-24

Kvinnan i 80-årsåldern skulle ta en promenad i strandidyllen i Falkenberg.

Då attackerades hon av en okänd knivman som flydde på cykel.

– Det finns ingen förklaring till varför det här har skett, säger Christer Bartholdsson lokalpolisområdeschef.

Drygt en månad senare är gärningsmannen ännu på fri fot.

Vansinnesdådet inträffade mitt på dagen den 18 juli vid Smedjeholmen i Falkenberg. Kvinnan i 80-årsåldern hade tagit bilen ner till strandidyllen för en promenad.

Från ingenstans attackeras hon då av en för henne helt främmande man.

Hon drabbades av allvarliga skador vid knivattacken och opererades akut på sjukhus. Men överlevde.

– Det har varit hårfint, en millimeter hit eller dit så hade det blivit ett helt annat resultat, säger Christer Bartholdsson, lokalpolisområdeschef i Falkenberg.

En man anhölls dagen efter dådet men släpptes senare. Bartholdsson berättar att den mannen nu är helt avskriven från utredningen.

– Han är helt och hållet avförd, säger han.

Polis på plats efter att en man på cykel knivstuckit en kvinna.

I nuläget är ingen frihetsberövad och det finns ingen namngiven misstänkt som söks i ärendet. Men jakten på gärningsmannen är i allra högsta grad levande.

– Vi har jobbat extremt hårt med det här ärendet och har haft tio personer som jobbat heltid med det här i mer än en månads tid. Vi har vänta på varje sten, säger Christer Bartholdsson.

Han säger att de vet att det vid brottstillfället fanns bilar och personer i området som polisen ännu inte har identifierat.

– Sen betyder inte det att det är en gärningsman, men det kan vara ett viktigt vittne och därför är angelägna om komma i kontakt med dessa personer, säger han.

Han ber alla som har något att berätta eller befann sig vid Stafsinge strand-området den dagen från lunch fram till 15-tiden att kontakta polisen om de inte redan gjort det.

– Vi har fått vittnesuppgifter men vi vill gärna ha fler, säger han.

Polisen uppmanar personer som sett något att höra av sig.

Efter dådet har kvinnan varit på brottsplatsen och vallats av polisen. Men eftersom hon helt överraskades av attacken har hon bara kunnat lämna vissa uppgifter om gärningsmannen.

– Det är en helt oprovocerad attack som helt överrumplat henne, säger Christer Bertholdsson.

– Det finns ingen förklaring till varför det här har skett, det är oförklarligt.

Polisen har tidigare också bett alla som kan ha filmmaterial från området den dagen att lämna in det till polisen.

”Vi vill nu även ha in all typ av filmmaterial som filmats vid Hästhagsudden och Centrala Falkenberg mellan 12.00-15.00” och ”alla filmer är av intresse! Från bil, mobiltelefon, kamera m.m.” skriver Falkenbergspolisen på Facebook.

Och tidigare i augusti bad de om allmänhetens hjälp igen:

”Polisen är mycket angelägen om att komma i kontakt med alla som befann sig i området lördagen den 18 juli mellan kl. 12 och kl. 15. Vi tror att det finns personer som kan ge oss värdefulla upplysningar. Även till synes obetydliga detaljer kan vara viktiga”.

Har du tips eller upplysningar om händelsen – ring polisen på 11414.

Följ ämnen i artikeln