Silvio Berlusconi skiljer sig

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-03

Italienska premiärministerns fru Veronica Lario har ansökt om skilsmässa. Den utlösande faktorn ska ha varit att Silvio Berlusconi dök upp på 18-åriga Noemi Letizias födelsedagskalas.

Silvio Berlusconi, 72, kunde inte motstå att gå på kalas hos 18-åriga Noemi.

Därför ansöker hans fru om skilsmässa.

– Jag är tvungen att ta det här steget, säger Veronica Lario till La Stampa.

Det har länge varit känt att parets förhållande var skakigt, framför allt på grund av att Berlusconi gärna och ofta visat sig i sällskap med unga, vackra kvinnor. Men nyligen hände något som fick frun att se rött och genast ringa efter en skilsmässoadvokat.

Kalas hos 18-åring

Det var Silvio Berlusconis oväntade besök på ett födelsedagskalas hos en 18-årig kvinna i Neapel, Noemi Letizia. Hon uppger sig vara en stor beundrare av Berlusconi och passade på att skicka en så kallad book med bland annat lättklädda bilder på sig själv, till italienske premiärministern.

Han kunde inte motstå bilderna, skriver italienska tidningar idag, och dök upp på hennes fest.

Kallar honom "papi"

Födelsedagsbarnet Noemi Letizia grät av lycka. Enligt italienska media kallar hon och hennes mor Berlusconi för "papi", som på svenska blir "pappsen". La Stampa publicerar bilder på henne, där hon beskriver den lyckliga stunden:

– Jag ser min mammas ögon glittra och hon säger "en överraskning". Sedan, medan ljuset är släckt , öppnas dörren och där är han, pappsen, min andra pappsen, uppger tidningen.

Frun, Veronica Lario, 52, visste inget innan hon såg festbilder på sin make i tidningen La Repubblica, som skrev att premiärministens gåva var ett halsband i guld, med brillianter.

I morse bekräftade hon för italienska nyhetsbyrån Ansa att skilsmässan är ett faktum.

– Jag kan inte vara ihop med en man som träffar minderåriga, säger hon enligt tidningen La Repubblica.

Silvio Berlusconis enda kommentar är att det är en smärtsam och privat angelägenhet som han inte vill prata om.

Paret Berlusconi har varit gifta sedan 1990 och har tre barn, Barbara, 24, Eleonora, 22 och Luigi, 20.