Nordisk studie: Iphone är sämst att ringa med

Publicerad 2016-09-06

Bilden är ett montage

I en stor nordsk studie har flera IPhone-modeller tagit jumboplatserna när det kommer till samtalskvalitet och räckvidd, skriver The Local.

En ny studie som svenska Post- och telestyrelsen tillsammans med sina nordiska motsvarigheter har genomfört undersöktes 26 av de mest populära telefonmodellerna. Och det är inte goda nyheter för Apple – när det kommer till kvalitet på telefonantenner är Iphone-telefonerna betydligt sämre än sina konkurrenter.

– Apple har haft problem och de fortsätter att ha problem. Det verkar dessutom som att problemen är ännu större i de nyare modellerna, vilket är helt otroligt, säger Gert Frølund Pedersen, professor vid universitetet i Aalborg i Danmark till nyhetsbyrån Ritzau.

Fyra Iphone-modeller i botten

I studien hamnade fyra Iphone-modeller, SE, 6, 6S och 6S Plus, i den absoluta botten när man mätte hur väl telefonerna gick att ringa med när de hölls i vänsterhanden. Resultaten var något bättre om de hölls i höger hand. Anledningen tros vara antennens placering som gör att både kvaliteten på samtalen och räckvidden är märkbart påverkade.

Följ ämnen i artikeln