Hus sveptes med av ras

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-30

Osäkert om någon människa har skadats

Bilderna är tagna vid den översvämmade Raundalslven, i närheten av de förstörda husen, som nu bara kan nås via helikopter.

Ett hus totalförstördes, och flera skadades i ett jordskred i Voss i Norge på onsdagskvällen.

Ännu är det osäkert om det fanns några människor i området.

Klockan 20.07 på onsdagkvället kom larmet om jordraset. Raset skedde söder om Raudalsälven, 15 kilometer från Voss i Bergenområdet. Ett hus har totalförstörts och flera andra hus har skadats, skriver Bergens Tidernas nätupplaga.

Räddningsmannskapet har haft svårt att ta sig ut över Raundalsälven, och därför har en helikopter sänts ut för att kartlägga omfånget. Inget tyder på att det fanns människor i området, men det kan heller inte uteslutas enligt polisen.

– Räddningshelikoptern meddelar att ett hus är helt ödelagt. Det är borta. Dessutom är det skador på ett eller flera hus till, säger Jens Petter Gravning vid Voss poliskontor till bt.no.

Fyra till sex byggnader, främst fritidshus, ska ha funnits i rasområdet. Polisen befanns sig vid 21.30-tiden ett stycke från raset och jobbar nu med att undersöka om det var människor i området när skredet skedde.

– Utifrån den information vi fått är vi så gott som säkra på att inga människor befann sig i området. En räddningshelikopter från Bergen undersöker området, säger operationisledare Walter Fosse från Hordaland polisdistrikt till tidningen Verldens gangs nätbilaga.

Han säger till tidningen att raset var mellan 50 och 100 meter brett, men det är fortsatt osäkert hur långt raset har gått.

Det har regnat kraftigt i området under onsdagen.