Törs man Kalla henne slemmigt tandmonster?

Alex Schulman , 31, är krönikör och nöjesjournalist, driver med sin bror Calle humorsajten 1000apor.se.

Jag kommer hem från utlandssemestern och finner redan på Arlanda att något har hänt. Det har arrangerats internationella skidtävlingar och vi har plötsligt en svensk superstjärna i längdskidåkning. Jag ser en löpsedel och en bild på en kvinna med toppluva och ett varggrin i ansiktet. Jag lägger genast märke till tänderna, som sträcker sig som radhus tvärs över hennes ansikte.

Vi har att göra med en tandvägg. Hon gapar som om hon just ska äta en lite för stor tårtbit och slem hänger som senor mellan hennes överkäke och underkäke.

Det är en stillbild jag tittar på, men jag ser ändå hur de där trådarna dallrar i vinden, hur de inte riktigt har bestämt sig för att hålla eller ge vika. Hon påminner om det där monstret i Alien med slem, gegg och what not.

Jag tar en taxi hem och ser att hon är tapetserad på varenda löpsedel.Hon heter tydligen Kalla, den kvinna, vilket är roligt åtminstone för Sveriges rubriksättare. De har en field day där ute. ”GLÖDHETA KALLA”, står det här. ”KALLA DET EN BRAGD”, står det där. Ordvitsarna är många, vidriga och de haglar omkring mig. Detta är värre än när Zlatan slog igenom och alla envisades med att skriva ”Zuccé”, ”zanzlöst” och allt det där.

Jag ringer en vän och frågar vad som står på med den här Kalla. Han blir alldeles flåsig bara av att höra hennes namn. ”Det är helt jävla otroligt.”

Och så börjar han babbla om en backe som var så brant att den påminde om ”en jävla vägg” och Kalla låg ”lååångt efter”, men hon bara satte fart uppför den och steg och steg och det gick fortare och till slut var hon ikapp och sen ledde hon och så vann hon GULD, hörde du det, Alex, hon vann GULD! Och jag säger genast: ”Hon är väl dopad då.” Min kompis blir först tyst och sen vansinnig. ”Vad i helvete säger du? Hon är inte dopad. Hon är inget öststatsmonster.” Jag svarar: ”Nej, men hon är ett Alien-monster. Det hänger trådar runt hennes mun.” Min kompis blir plötsligt förtrolig. Han väser till mig: ”Hörru. Du har inte hängt med här. Tala inte illa om Kalla. Det överlever du inte. Hon är ett helgon. De kommer att begrava dig om du säger något sådant offentligt.”

Och jag tänker efter. Är det så pass? Har hon blivit så stor, så oantastlig på bara några dagar?

Jag provar och ser vad som händer.

Följ ämnen i artikeln