Ny bin Ladin-video den 11 september

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-10

Terrorledaren ska presentera en av kaparnas testamente

Inför sexårsdagen av terrorattacken den 11 september 2001 kommer al-Qaida-ledaren Usama bin Ladin att framträda i en ny video. Han kommer att presentera en av flygkaparnas testamente.

Al-Qaida meddelade i dag på en militant muslimsk webbsida att deras ledare ska framträda i en ny video på tisdag, sexårsdagen efter attentaten mot World Trade Center och Pentagon.

- Snart kommer, med Guds vilja, Abu Musab Waleed al-Sheris testamente att presenteras av shejk Usama bin Ladin, basunerade webbsidan, där det även fanns en bild på al-Qaida-ledaren.

Bin Ladin impotent

Meddelandet kom bara några dagar efter terrorledarens första videoframträdande på tre år. Där talade han till det amerikanska folket som borde överge kapitalismen och konvertera till islam.

Samtidigt tonar nu de amerikanska myndigheterna ner hotet från Usama bin Ladin. I en intervju med CNN säger George W Bushs säkerhetsrådgivare Fran Townsend att bin Ladin bara är en maktlös man som inte kan göra så mycket annat än att skicka videoband.

- Det här är en jagad man i en grotta som är så gott som impotent förutom hans förmåga att skicka ut meddelanden, säger Fran Townsend.