Cyklist dog efter tågkrock

Publicerad 2012-05-30

En person dog i en tågolycka på onsdagsmorgonen.

En 17-årig pojke omkom under onsdagsmorgonen på väg till skolan.

Han krockade med ett tåg när han cyklade över järnvägen.

– Det är svårt att förstå, säger en skolkamrat till Aftonbladet.

Enligt polisen i Dalarna saknade tågövergången bommar. I farten blev 17-åringen påkörd av ett godståg och han avled troligen omedelbart.

– Jag vet inte hur tåget körde på cyklisten, om det var en direkt kollision eller på sidan, säger Bo Eriksson, pressinformatör på länskommunikationscentralen i Dalarna till Aftonbladet.

Befarade det värsta

Den omkomne kommer från Borlänge och på gymnasieskolan dit han var på väg väntade hans kompisar. Pojken som skulle ta studenten nästa år brukade alltid höra av sig om han var sen, så de befarade det värsta.

– Sen visste vi också att han brukade köra över järnvägen där olyckan hade skett. Vi hade våra misstankar men vi vågade inte tro på det, säger en skolkamrat som känt 17-åringen i ett par år till Aftonbladet.

"Svårt att förstå"

Skolkompisarna bad lärarna och rektorn att kontakta polisen för att få det bekräftat. Kring lunchtid på onsdagen kom rektorn med det tragiska beskedet – de hade mist sin skolkamrat.

– Det var väldigt tragiskt, det var tyst och man såg hur förstörda alla var. Själv klarade jag inte av att höra på, utan jag gick därifrån. 

– Känslan av att vi inte ska få träffa honom något mer, det är lite svårt att förstå. Man kan aldrig tro att en 17-åring ska råka ut för en sådan olycka.

Klasskamraten beskriver honom som skulle ta studenten nästa år som en charmig kille.

– Han var verkligen en kille som kunde få alla att skratta och få dagarna att gå fort. Han var väldigt snäll och öppen och kunde säga vad han tyckte.