Åtalas för villainbrott i Uppsala 2017

Publicerad 2020-09-10

Två män greps efter ett villainbrott för tre år sedan.

Men en tredje gärningsman hann fly platsen.

Nu tror en åklagare att hon hittat honom.

En 46-årig man åtalas vid Uppsala tingsrätt för grovt rån.

En civilpolis har pekat ut den åtalade, en 46-årig man, som inbrottstjuven som hon och hennes kollegor inte lyckades gripa den 16 oktober 2017.

Polispatrullerna larmades till adressen i Lindbacken, i norra Uppsala, när inbrottstjuvarna fortfarande befann sig i bostaden. De grep sedan två av dem, varav en är son till 46-åringen som nu åtalas för att ha varit delaktig.

Dyrbara smycken stals

Han ska, enligt åtalet i Uppsala tingsrätt, tillsammans och i samförstånd med de andra personerna ha kommit över smycken till ett värde av drygt 75 000 kronor vid inbrottet. Något som han förnekar. Han hävdar att han inte befann sig i Sverige det aktuella datumet och att personen som identifierat honom tagit fel.

Åtalas för flera brott

46-åringen är även misstänkt för ytterligare ett inbrott, i Vällingby, samma år och för grovt näringspenningtvätt. Enligt åklagaren har han och hans sambo tagit emot 4,5 miljoner kronor samt köpt två fastigheter, värda drygt sju miljoner kronor, med pengar som med stor sannolikhet kommer från brott. Han och hans partner nekar även till de brotten.

Följ ämnen i artikeln