Caroline Hoffstedt lämnar politiken

Publicerad 2020-10-06

Uppsalas socialdemokratiska kommunalråd Caroline Hoffstedt slutar sin tjänst inom kort.

– Går till chefsjobb inom äldreomsorgen i Bromma.

Caroline Hoffstedt (S) avgår

Kommunalrådet Caroline Hoffstedt (S) slutar inom kort och går till ett chefsjobb i Bromma kommun, var UNT först med att rapportera.

Hon är för närvarande kommunalråd med ansvar för äldreomsorgen och ordförande för äldrenämnden i Uppsala kommun. Hoffstedt har varit kommunalråd i sex år och har tidigare ansvarat för skolfrågor.

Hon börjar sin nya tjänst som chef för äldreomsorgen i Bromma den 1 december.

– Jag har suttit i Uppsala kommunfullmäktige i 14 år och varit kommunalråd de senaste sex åren. Att få företräda Socialdemokraterna i rollen som kommunalråd är det finaste uppdrag man kan få och jag vill tacka för att ha fått det förtroendet från partimedlemmar och Uppsalabor. Jag har uppskattat att få tjäna Uppsalaborna varje dag, men nu känner jag att det är dags att gå vidare och utvecklas i mitt professionella yrkesliv, säger Caroline Hoffstedt i ett pressmeddelande.

Partiets medlemmar fick beskedet på tisdagsförmiddagen. Kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling blev meddelad om att hon avsäger sig sina politiska uppdrag i fredags.

– Jag är fortfarande lite omtumlad, jag förlorar en kär kollega som jag jobbat tajt med länge, säger han till SVT Uppsala.

Caroline Hoffstedt kommer sitta kvar som kommunalråd fram till den 29 november. Nu inleds processen med att hitta en efterträdare. Det kommer dock dröja inpå nästa år, enligt Erik Pelling.

Följ ämnen i artikeln