Jag minns när jag kysste min första och enda silikonläpp

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-02-23

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Jag minns när jag 21 år gammal kysste min första och enda silikonläpp.

Ja, jösses, vilken upplevelse. Hennes läppar dallrade som en höjdhoppsribba. De liksom smet ur mitt tunggrepp som en tvål ur handen i ett badkar. Jag kände mig som en forskare som upptäckt ett nytt grundämne med min tunga. Det var en mycket speciell upplevelse.

Ända sedan dess har jag haft ett egendomligt förhållande till just silikonläppar. Jag har börjat kartlägga dem lite smått. Hur de ser ut, vad som kännetecknar dem och mycket annat.

Kort sagt: Jag har blivit något av en silikonläpps-specialist och vad vore jag för odjur om jag inte delade med mig av min kunskap?

Lektion nummer 1: Hur vet jag att en kvinna har silikonläppar eller inte? Här finns en fyrastegsregel som jag utarbetat.

1. Fisktricket. Silikonfyllda läppar har ofta en särskild form. Fyllningen lägger sig inte gärna jämnt runt munnen, den samlas i läpparnas framkant vilket gör att ägaren till ett par silikonläppar ofta ser ut som en fisk. När ni träffar ett misstänkt fall av silikonläpp, blunda med ögonen,?visualisera en?abborre

i er inre tv, öppna ögonen och jämför.?Ser kvinnan ut som en fisk, så är det silikon vi har att göra med.

2. Konsonanttricket. Kvinnor med silikon i sina läppar är så fysiskt

anspända runt läppartiet att de har svårighet att uttala vissa konsonanter. Mest tydligt blir det mod konsonanten ”B” som ofta förvandlas till ”M” i en silikonläpps-mun. När hon ska säga ”banan” så säger hon i?stället ”manan”. När hon ska säga ”botox” så blir det i?stället ”motox”.

3. Kokostricket. Kvinnor med silikon i läpparna har i regel mindre känsel runt munnen än övriga, vanliga människor.?Ge?därför det misstänkta fallet en kokosboll. När hon ätit upp den kommer hon, som de flesta andra, att ha något eller några små kokosflarn runt munnen.

En person utan silikon känner dessa och avlägsnar kokosen. En person med silikon i läpparna, däremot, kan gå runt med det där kokosen runt munnen i timmar. Det ser mycket roligt ut och är dessutom ett väldigt enkelt sätt att spåra läppmanipulering.

Alltså: en kvinna, till utseendet på pricken lik en abborre, som efter att ha ätit upp en kokosboll har kokosflarn kvar runt läpparna och säger ”det var en god kokosmoll”, är tämligen säkert en kvinna som har silikon i läpparna. Gott så.

Nästa vecka: Silikon-läpp-kyss-

skolan.

Alex Schulman

Följ ämnen i artikeln