Intensivt polisarbete efter försvunnen kvinna

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Privat foto/ Norska polisen/AP/TT
Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har saknats i tio veckor och misstänks vara kidnappad.

NYHETER

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen sågs senast vid liv den 31 oktober i fjol. Under onsdagen gick norsk polis ut offentligt med uppgifterna om den misstänkta kidnappningen och vädjade samtidigt allmänheten om hjälp.

Kvinnan, som är gift med en av Norges rikaste män, tros ha blivit bortförd från sitt hem. Krav på lösesumma har ställts, och enligt norska VG handlar det om nio miljoner euro (motsvarande drygt 90 miljoner svenska kronor) som ska betalas ut i den digitala valutan monero.

– Vår huvudhypotes har hela tiden varit att målsägande är bortförd från sitt hem mot sin vilja av okända gärningsmän, sade Tommy Brøske vid norska polisen under en presskonferens på onsdagen.

Ännu finns ingen misstänkt, men polisen har säkrat vissa spår och bekräftade att man haft en begränsad kontakt med de förmodade kidnapparna, via en digital plattform. Mer än så ville polisen inte gå ut med.

Förutom den norska polisen är Interpol och Europol inkopplade i fallet. Också den nationella polisgrupp som förhandlar om gisslan är involverad. Polisen vet i nuläget inte var Falkevik Hagen hålls fången och utesluter inte att hon kan ha förts utomlands.

– Det kan vara såväl innanför som utanför Norges gränser, sade Brøske.

Polisen håller ytterligare en presskonferens klockan 11 på torsdagsförmiddagen.

Publicerad:

LÄS VIDARE