Taket på Kållereds ishall har rasat

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-02-23

Räddningstjänsten på väg

Plötsligt rasade hela taket på Kållereds ishall samman.

– Jag hämtade posten och hörde ljudet. Vad är det som brakade så fruktansvärt, tänkte jag och möttes av isolering som flugit ut långt från byggnaden, säger vittnet Anders Hammarström.

Vid tjugo i ett i dag fick polis och Räddningstjänst larm om att taket på Kållereds ishall, i Mölndals kommun utanför Göteborg, hade rasat.

När räddningsstyrkorna kom fram till platsen kunde de konstatera att hela ishallens tak fallit ner.

Stängt för allmänheten

Orsaken till takraset tros vara de stora mängderna snö och olyckan inträffade när snöskottare skottade taket.

Enligt räddningstjänsten hann de sätta sig i säkerhet innan taket rasade men flera av dem ska ha chockats av den dramatiska händelsen.

Hallen har varit avstängd för allmänheten en tid på grund av rasrisken så räddningstjänsten tror inte att någon finns kvar under rasmassorna.

– Men för säkerhets skull kommer vi nu systematiskt söka av området för att säkerställa att ingen är kvar, säger vakthavande befäl.

"Brakade fruktansvärt"

Polisen skickade upp en helikopter efter olyckan och senare kommer en polishund att undersöka området så ingen person blivit kvar.

Anders Hammarström, som bor alldeles intill ishallen, säger:

– Jag hämtade posten och hörde ljudet. Vad är det som brakade så fruktansvärt, tänkte jag och möttes av isolering som flugit ut långt från byggnaden.