Larmet: Hon är styckad

Uppdaterad 2013-04-03 | Publicerad 2013-04-02

Hittades död i Älvsjö i Stockholm: ”Klart att hon är mördad”

En ung kvinna hittades i går död efter att en man larmat polisen.

Han uppgav att kroppen var styckad, enligt Aftonbladets källor.

– Omständigheterna gör att det är klart att hon är mördad, säger yttre kommissarie Anders Bjärgård.

Halv nio i går kväll slog en man larm till polisen och uppgav att en kvinna låg död i en lägenhet i Älvsjö i södra Stockholm. Han pekade också ut en annan man som skyldig, enligt Aftonbladets källor.

”Mycket upprörd”

Båda männen, 27 och 37 år gamla, greps i lägenheten. De förhördes under natten och sitter nu anhållna misstänkta för mord.

– Kvinnan är i ungefär samma ålder. De tre har koppling till varandra, men vilken kan jag inte gå in på, säger Anette Öberg, chef för utredningsroteln vid Söderortspolisen.

Enligt källor med insyn i utredningen misstänker polisen att fyndplatsen inte är densamma som mordplatsen, kroppen kan ha flyttats till lägenheten efter att hon mördats.

Mannen som slog larm uppgav också att kroppen var styckad, enligt flera poliskällor.

– Han var mycket upprörd och sa att kroppen låg i påsar, säger en uppgiftslämnare.

Det ska också finnas tecken som tyder på att kvinnan kan ha varit död en tid innan hon hittades i lägenheten.

– Omständigheterna gör att det är klart att hon är mördad, säger Anders Bjärgård, yttre kommissarie.

"Kroppen har skador"

Söderortspolisen är företegen om detaljer kring utredningen.

– Kroppen har skador men på vilket sätt hon bragts om livet kan vi inte säga i nuläget, kroppen ska genomgå en rättsmedicinsk undersökning som får reda ut dödsorsaken. Skador kan uppkomma efter att man avlidit också, säger stationsbefälet Elisabet Wernsten.

Enligt uppgifter till Aftonbladet sågs åtminstone en av de gripna männen i fastighetens tvättstuga stora delar av gårdagen och ett vittne reagerade på att han befann sig där under så lång tid.

Polisen ska ha spärrat av tvättstugan för att säkra eventuella spår.

Boende i området märkte att något var fel när två polisbilar körde fram till flerfamiljshuset med blåljus. Men ingen ambulans kom.

– Först var allt lugnt sedan kom det en massa polisbilar och så tog de ut två killar, säger Ali som jobbar på en ­restaurang i närheten.

Grannarna märkte inget

Boende i huset som Aftonbladet pratat med säger att de inte hört eller sett något konstigt innan polisen lugnt ledde ut en av männen i handbojor till en väntande polisbil.

Under kvällen och långt in på natten jobbade ett stort polisuppbåd med tekniker och två hundpatruller i lägenheten och i närområdet.

Hundarna sökte bland annat igenom soptunnor intill fastigheten och ett större område kring flerfamiljshuset.

– Vi söker föremål som kan ha kommit till och från lägenheten, säger yttre kommissarie Anders Bjärgård till Aftonbladet.

Den tekniska undersökningen kommer att fortsätta under onsdagen. Polisen kommer också bland annat att knacka dörr i området och hålla fortsatta förhör med de anhållna männen.

Det är fortfarande oklart vem eller vilka av de två misstänkta männen och den mördade kvinnan som bor i lägenheten där kroppen hittades.