Reinfeldts skilsmässa klar

Publicerad 2013-02-27

Skilsmässan mellan statsminister Fredrik Reinfeldt, 47, och Filippa Reinfeldt, 45, är nu helt klar.

På tisdagen kom tingsrättens dom.

JULI Fredrik Reinfeldt och Filippa Reinfeldt Filippa, 45, och Fredrik Reinfeldt, 47, chockade i somras med att avsluta sitt 20-åriga äktenskap. Redan i våras bekräftades det att paret separerat, sålt villan och köpt ett radhus där Fredrik i stället skulle folkbokföras. Några månader senare lämnade han in skilsmässoansökan.
Många trodde att de var det perfekta paret och så sent som för två år sedan sa Filippa i en intervju med tidningen Yourlife att hon inte var säker på att Ebba, 12, skulle bli sista barnet. Politikerparet har även sönerna Gustav, 19, och Erik, 17.
Nu är kärlekssagan dock över och vi väntar med spänning på fortsättningen, eftersom ryktena om att Filippa skulle haft en affär med E-type visade sig vara falska.

I onsdags förra veckan skickade makarna Reinfeldt in en gemensam fullföljdsansökan om äktenskapsskillnad till Attunda tingsrätt, något de måste göra mellan den 19 januari och 19 juli för att den ska gå igenom.

Paret separerade i somras efter över 20 års äktenskap med bröllop i Skeppsholmskyrkan. Statsministern lämnade in en skilsmässoansökan i juli som Filippa sedan skrev på.

Makarna hade sedan en betänketid på ett år.

Och i går var det klart.

I domen står det att paret ska ha gemensam vårdnad om sina två yngsta barn.

Fredrik Reinfeldts pressekreterare Markus Friberg har uppgett att statsministern är på jakt efter en bostad i Täby, i närheten av exfrun Filippa och barnen.

Han är fortfarande mantalskriven i radhuset i Täby som paret köpte förra året, men får posten till tjänstebostaden i Sagerska huset intill regeringskansliet Rosenbad.

Då skilsmässan gått igenom ska statsministern mantalskriva sig i tjänstebostaden och påföras en bostadsförmån på 20 400 kronor.

Har statsministern hittat någon bostad ännu?

– Vi har ingenting mer att säga om det än det vi sa i förra veckan, säger Markus Friberg.