Här lurar de honom ta ut pengar

Uppdaterad 2015-09-25 | Publicerad 2015-09-23

Ung man med Downs syndrom utsatt för bedrägeri – polisen efterlyser information

Polisen går nu ut med en film som visar hur två män ger sig på en yngre man med Downs syndrom och lurar honom att ta ut pengar i en bankomat.

– Personligen blir man upprörd när någon ger sig på de utsatta i samhället, säger polisen Carl Svane.

Det var den 8 augusti som två män tog kontakt med en man i 20-årsåldern med Downs syndrom i Varberg. De ville först att han skulle skriva under ett papper åt dem. Det ville inte den unge mannen, som gick därifrån. Men männen följde efter honom och bad om pengar till ett företag som de skulle starta, skriver gp.se.

Gick till bankomat

Männen tog med 20-åringen till en bankomat på Västra Vallgatan, och fick honom där att ta ut pengar.

Inne i lokalen fanns en övervakningskamera och det är filmen från den som polisen nu går ut med till allmänheten.

– Vi behöver få veta vilka de här männen är, säger Carl Svane på Varbergspolisen till Brottscentralen.

Tömde kontot

20-åringen hade bara 1 000 kronor på kontot och det var den summan det gick att ta ut. Trots att bankomaten därefter meddelade att pengarna var slut övertalade bedragarna 20-åringen att försöka fler gånger. När det inte gick lämnade männen platsen med sedlarna.

20-åringens mamma var den som upptäckte att pengarna var borta och larmade polisen, som som nu vill ha hjälp att identifiera och få tag på gärningsmännen. De vill även gärna få kontakt med personer som kan ha bevittnat händelsen.

– Vi vet inte om det rör sig om en internationell liga eller om det här är två personer som finns i närområdet, säger Carl Svane.

Känner du igen mannen på filmen eller vet du något om händelsen, kontakta polisen på 114 14 eller mejla: tips@brottscentralen.se

Mer om fallet i Brottscentralen klockan 20.00 i kväll, onsdag 23 september.

Följ ämnen i artikeln