Kvinna misstänktes för ”hundbullarna” – nu läggs utredningen ner

Publicerad 2024-03-08

Polis på plats i vid Nobelvägen/Lönngatan i Malmö där ett 50-tal nya bullar preparerade med vassa metallbitar hittades den 20 februari, enligt Sydsvenskan.se.

En kvinna i 70-årsåldern greps – misstänkt för att vara ”Hundplågaren” i Malmö.

Nu läggs utredningen ner.

– Kvinnan själv har sagt att hon har varit på platsen för att mata fåglar, säger förundersökningsledare Oscar Campos.

Attackerna med vassa föremål gömda i bullar och brödbitar sätter skräck i Malmös hundägare. Bullarna fortsätter att dyka upp i staden.

I slutet av december greps en kvinna i 70-årsåldern misstänkt för att ha placerat ut bullar med bland annat glas i en park i Malmö. Ett vittne slog larm om den äldre kvinnans förehavanden.

Kvinnan anhölls, misstänkt för förgöringsbrott, och sedan dess har polisen försökt kartlägga hennes spår. Nu läggs förundersökningen ner.

– Jag har inte anledning att anta att den här kvinnan genom sitt beteende har framkallat någon allmän fara för djur och växter, säger kammaråklagare Oscar Campos som varit förundersökningsledare.

– Kvinnan själv har sagt att hon har varit på platsen för att mata fåglar.

”Många känner oro”

Man har gått noggrant tillväga, säger Oscar Campos.

– Jag kan säga att jag så klart varit väldigt mån om att se om man kan hitta kopplingar mellan den tidigare misstänkta och de andra fallen (där hundbullar placerats ut Reds. Anm.). Men det har det inte funnits, säger han och tillägger:

– Vi har utgått från händelsen på platsen, försökt kartlägga kvinnan genom husrannsakan, gå igenom mobiltelefon, väska, genom att höra henne. Men vi har landat i slutsatsen att det inte finns anledning att anta att brott har begåtts.

Brotten väcker starka känslor, inte minst bland hundägare i Malmö och i övriga landet.

– Jag har hundra procent förståelse för att många känner oro, och att det finns ett intresse, säger Oscar Campos.

– Det är ju hemskt det som händer, och som faktiskt verkar ha förnyats efter nyår. Det har varit ett antal rapporter om nya fall.

Följ ämnen i artikeln