Puma bet barn – fick stryk av arg mamma

TT

Publicerad 2021-08-30

En puma, som inte har någonting med texten att göra, fångas på bild av en viltkamera med ljusen från Los Angeles i bakgrunden. Arkivbild.

Människor varnas ofta för att gå nära djur som har ungar. Kanske borde samma varning riktas till pumor i amerikanska Los Angeles.

En mamma befann sig inomhus i stadsdelen Calabasas när hon hörde skrik utanför. En puma hade gått till attack mot den femårige sonen som lekte på gården och släpat med honom över 40 meter, rapporterar CBS News.

– Hon sprang ut och började omedelbart slå och boxa mot puman och lyckades pressa bort den från sin son, säger kapten Patrick Foy på Kaliforniens viltvårdsmyndighet CDFW till tv-kanalen.

– Den här mamman är definitivt en hjälte och räddade sonens liv, ingen tvekan om saken.

Pojken skadades i huvudet och på överkroppen och återhämtar sig nu på sjukhus.

Pumaattacken var den första i regionen på över 20 år. Djuret som låg bakom var knappt årsgammalt vilket enligt de experter som CBS talat med troligen är en förklaring till angreppet. I den åldern övar sig pumor på att jaga.

Djuret hittades i ett buskage där det satt ”med öronen bakåt och väste” och avlivades enligt CDFW för att skydda allmänhetens säkerhet.