Mystiskt objekt förbryllar Australien – hittades vid avlägsen strand

Publicerad 2023-07-18

En stor metallcylinder har hittats vid en strand i de västra delarna av Australien.

Objektet har väckt stor uppmärksamhet bland myndigheter och lokalbefolkningen – ingen vet var det kommer ifrån.

Polisen har uppmanat allmänheten att hålla sig borta från objektet.

Cylindern upptäcktes i vattnet nära Green Head, en kuststad med färre än 300 invånare, cirka 25 mil från Perth. Enligt boende i staden ska objektet ha bogserats in till stranden, skriver NY Times.

Det mystiska objektet verkar vara i metall och har kablar eller taggtråd som hänger från toppen. Det ska vara omkring två meter högt.

Uppmanas hålla sig borta

Polisen i Australien sade i ett uttalande på måndagskvällen att objektet är ofarligt och inte utgör någon risk för människor. Polisen har dock uppmanat allmänheten att hålla sig borta från objektet. Objektet kommer att flyttas efter att det har identifierats, rapporterar NY Times.

I nyhetsmedia och på sociala medier spekuleras det om varifrån cylindern kommer. Bland annat spekuleras det om att den skulle kunna komma från ett militärt flygplan, ett passagerarflyg eller en rymdfarkost.

Australiensiska Rymdstyrelsen involverad

Enligt NY Times är en teori att det skulle kunna vara rester från Malaysia Airlines flight MH370 som försvann från radarn under en flygning år 2014.

Polisen har sagt att det i detta skede är svårt att säga var objektet kommer ifrån, men att det inte verkar komma från ett passagerarflyg.

Den australiensiska motsvarigheten till Rymdstyrelsen skrev på Twitter under måndagen att objektet skulle kunna komma från en uppskjutning från ett annat land och att man har kontakt med rymdmyndigheter i andra länder för att få information, skriver NY Times.

Andrea Boyd från Europeiska rymdorganisationen (ESA) uppger att hennes kollegor tror att föremålet föll från en indisk raket.

– Vi är ganska säkra på att det, baserat på formen och storleken, är en överdel till en motor från en indisk raket som har används för flera olika uppdrag, säger hon till ABC, enligt TT.

Följ ämnen i artikeln