Skulle flambera pizza – två dog och tio skadades

Publicerad 2023-04-22

Kyparen skulle ge pizzan ”en sista touch” med brännaren.

Då tog hela restaurangen eld.

Två personer dog och tio skadades i den våldsamma branden i Madrid.

Det var vid halv elva-tiden på fredagskvällen som kaos bröt ut på den italienska restaurangen i Salamancadistriktet i Madrid.

Enligt vittnen på plats skulle en av servitörerna flambera en pizza när några plastblommor som prydde väggen plötsligt tog eld.

Lågorna spred sig i full fart längs väggar och tak, enligt El País. På några sekunder hade allt brunnit ner, skriver tidningen.

Räddningstjänstens egna bild från insatsen i Madrid.

– Branden bröt ut i närheten av ingången, vilket försvårade möjligheten att evakuera restaurangen, säger en talesperson för räddningstjänsten.

”Såg flera personer bli brända”

Brandkåren var snabbt på plats vid branden, men lyckades inte förhindra tragedin. Två personer dödades, varav en servitör, skriver El País. Tio personer skadades. Sex av dem allvarligt.

Sex skadades allvarligt.

– Jag såg flera personer bli brända och skrika ”jag kommer dö”. Några personer krossade rutorna med sina paraplyer och försökte hjälpa dem att ta sig ut, säger vittnet Miguel och fortsätter:

– Några skrek att kockarna var kvar där inne eftersom köket ligger på baksidan av lokalen.

Polisen: Kommer att utredas

Tio minuter efter att branden startade hade räddningstjänsten lyckats släcka den.

– Om det gått några minuter till hade det utan tvekan varit fler drabbade, säger stadens borgmästare José Luiz Martinez-Almeida.

Restaurangen har publicerat ett uttalande på Instagram där de uppger att de är omskakade efter dödsfallen och uttrycker sina kondoleanser till de anhöriga.

Den spanska polisen har meddelat att man kommer att utreda dödsfallen.

Följ ämnen i artikeln