Hål i hajakvariet utrymde varuhus

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-25

Folk flydde ur Dubais största varuhus

Haj-akvariet i Dubais största varuhus har gått sönder och börjat läcka. Hundratals affärsinnehavare flydde i förmiddags byggnaden av fruktan för översvämning och möten med hajar, rockor och maneter.

I morse evakuerades Dubais största varuhus och stängdes för allmänheten. Anledningen: Glaset till haj-akvariet vid varuhusets entré hade gått sönder och börjat läcka. Akvariet är ett av världens största i glas och inhyser både haj, rocka och maneter.

Evakuerades

Hundratals shoppingsugna flydde platsen. Affärsinnehavare evakuerades och fick vända hem igen.

Till en början var det inte känt hur stor läckan var, eftersom hela varuhuset spärrades av. Vittnen utanför såg hur väktare stormade in i varuhuset utrustade med oreanga livvästar.

Att glaset hade gått sönder bekräftades senare av Dubais civilpolis, skriver nyhetsbyrån AP.

Ägare bekräftar skada

Någon timme senare släppte varuhusets ägare, Emaar Properties, ett pressmeddelande där de bekräftade läckan i det metertjocka akvarieglaset.

”Vi har upptäckt en läcka i Dubai Aquarium i Dubais Mall som personalen på akvariet omedelbart har åtgärdat. Läckan påverkar inte varuhuset eller djuren i akvariets säkerhet.”

Vidare skrev de att ”man upphåller den största säkerheten i varuhuset”.

Världens högsta torn

Dubais varuhus öppnade i november 2008. Ägaren Emaar har också byggt världens högsta torn, Burj Khalifa, som öppnade för en månad sedan. Det har dock varit stängt på grund av säkerhetsproblem med hissarna som går upp till tornets 124:e våningsterrass.