En anhållen efter dödsskjutning i Malmö

Uppdaterad 2017-12-01 | Publicerad 2017-11-30

En skottlossning ägde på torsdagskvällen rum i Malmö.

Två män träffades – en dog av sina skador, enligt uppgift till Aftonbladet.

En 28-årig man har anhållits misstänkt för mord och försök till mord.

Flera personer larmade under vid halv tio-tiden torsdagskvällen polisen om skottlossning på Eriksfältsgatan i stadsdelen Hermodsdal, Malmö.

– Larmet kom in om att man hört höga smällar, och det är ett flertal personer som ringer, säger Rickard Lundqvist vid Malmöpolisen.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska en person ha dött i skottlossningen. Ytterligare en person har skadats, enligt Region Skånes presstjänst med livshotande skador.

De två skjutna personerna satt i en bil när de träffades.

– Vi har tagit en bil i beslag av den anledningen, säger Stephan Söderholm vid Malmöpolisen under torsdagskvällen.

Enligt Kvällsposten har ytterligare en bil tagits i beslag.

Enligt Sydsvenskan förekommer båda den döda och skadade mannen i polisens register. Den döda mannen besköts också i somras och har tidigare kopplats till narkotikahandel i polisens spaningsregister.

Den skadade mannen, 22 år gammal, misstänktes enligt Sydsvenskan för ett mord som skedde i februari förra året, då en framstående gängmedlem sköts till döds i en bil. Mannens häktades men släpptes senare.

På fredagsmorgonen uppger polisen att en 28-årig man har anhållits misstänkt för dådet. Förhör har hållits med mannen men polisen är sparsamma med uppgifter med hänsyn till utredningsläget.

– Han anhölls under natten och är misstänkt för ett fall av mord och ett fall av försök till mord, säger polisens pressinformatör Nils Norling till Aftonbladet.

Följ ämnen i artikeln