Fejkade kidnappning för att slippa tandläkaren

Publicerad 2014-06-25

Polisen utredde kidnappningen under en månads tid. Då berättade den 12-åriga pojken att han fejkade kidnappningen för att slippa undan tandläkarborren.

Tandläkarskräck kan få oss att göra konstiga saker men att iscensätta en kidnappning för att undvika tandläkarstolen hör till de mer extrema. Den 12-åriga pojken i byn St Gervais i Frankrike gav ett tydligt signalement av den man som kidnappat honom och dragit in honom i en bil.

Gömde sig i byn

Ynglingen gömde sig i bergsbyn och upptäcktes av en patrullerande polisbil. Pojken berättade då detaljerat om kidnappares utseende. Mannen uppgavs vara i 30-års åldern, 1,70 lång med ett ärr på höger kind. Pojken uppgav även detaljer om kidnapparens bil. Han berättade för poliserna att han var på väg till tandläkaren när en man körde upp bredvid honom och frågade om vägbeskrivning. Mannen ska sedan ha tvingat in pojken i bilen och kört från platsen. 12-åringen berättade att han lyckades fly när bilen stannade en bit bort. Polisen spenderade en månad med att utreda kidnappningshistorien som visade sig vara just en historia.

Hittade på

När pojken utfrågades av polisen under början av veckan erkände han att hela kidnappningsdramat var påhittat på grund av ren och skär tandläckarskräck.