Pappan: "Jag mår inte bra"

Publicerad 2015-02-19

Pappan till två av de tre barnen som misstänks ha hållits inlåsta i Bromölla säger sig ha letat efter dem i 17 år.

När Aftonbladet pratar med honom är han tagen av morgonens händelseutveckling.

– Jag mår inte bra, jag är chockad, säger han.

Aftonbladet pratar med pappan på telefon. Några timmar tidigare har han fått veta att hans försvunna barn har hittats i Bromölla efter 17 år.

Mannen hade en relation med kvinnan som nu sitter anhållen misstänkt för olaga frihetsberövande. Tillsammans fick de två barn. Kvinnan hade ett äldre barn från ett tidigare förhållande.

– Vi var tillsammans, men det gick inte, vi kom inte överens om någonting, så jag lämnade henne, vi separerade, säger han till Aftonbladet.

Mamman: "Pappa har skaffat en annan familj"

När paret skildes så var överenskommelsen att de skulle hålla kontakten och att pappan skulle få träffa barnen regelbundet. Men så blev det inte, säger han.

– I början träffade jag barnen då och då, men sedan när jag gifte mig berättade hon för barnen att ”pappa skaffat en annan familj, han tänker inte på er” och så vidare.

"Sa att hon flyttat till Australien"

Pappan berättar att han inledde en rättsprocess mot kvinnan för att få träffa sina barn.

– Hon skulle ha kommit till rättegången, men bara advokaten dök upp. Han sa att hon flyttat till Australien, skaffat en man och bestämt sig för att bo där med barnen.

I själva verket flyttade kvinnan och barnen runt till ett flertal olika platser i Sverige.

Enligt uppgifter till Aftonbladet så flyttade familjen till Bromölla i december 2012. De är dock skrivna på en annan adress i södra Sverige.