Flygplan har kraschat i bergen i södra Iran

Uppdaterad 2018-02-19 | Publicerad 2018-02-18

Under söndagen kraschade ett flygplan i ett bergsområde i södra Iran.

Först meddelade flygbolaget att alla 66 ombord hade omkommit – men nu tillbakavisas uppgifterna.

Man ska ännu inte ha nått flygplanet och dåligt väder gör att sökarbetet skjuts upp.

Följ ämnen
Iran

Planet var på väg från huvudstaden Teheran till Yasuj när det 20 minuter efter uppstigning försvann från radarn.

Vittnen säger till lokal media i Iran att det såg ut som att planet försökte nödlanda när kraschen inträffade i ett bergsområde nära staden Seirom i södra delen av landet.

Flygbolagets Aseman Airlines talesperson Mohammad Taghi Tabatabai sa först att alla 66 personer ombord hade omkommit, men uppgifterna tillbakavisades sedan.

– På grund av de speciella förhållandena i regionen har vi fortfarande inte nått olycksområdet och därför kan vi inte definitivt bekräfta att alla passagerare har dött, meddelar man från flygbolaget.

Först gick man upp med helikopter för att söka efter planet, som ska ha kraschat i ett bergsområde, men helikoptern var tvungen att återvända på grund av blåst och dåligt väder.

Sökarbetet skjuts upp till i morgon

Och nu skjuts sökarbetet upp ytterligare, uppger det statliga tv-bolaget IRIB.

“Med en mer intensiv vind, och med snö, regn och mörker är det inte möjligt för räddningsarbetarna att nå höga höjder och räddningsoperationen har skjutits upp till i morgon”, rapporterar IRIB, skriver AFP.

“Fem helikoptrar står redo att återuppta sökarbetet i gryningen om väderförhållandena är bättre”, fortsätter tv-bolaget.

66 personer på planet

Planet var av modell ATR 72 och 66 personer ska ha befunnit sig på planet. Det ska enligt The Aviation Herald ha varit sex personal och 60 passagerare, varav ett barn.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln