Här lastar tjuvarna flyktbilen full

Publicerad 2016-10-11

Flera personer körde med en hjullastare rakt genom i väggen till en Siba-butik i Upplands Väsby.

Sedan lastade de sin flyktbil full med varor – innan de flydde platsen. Ännu är ingen gripen.

– De bar gröna säckar, säger ett vittne som såg hela händelseförloppet.

Vid midnatt ryckte polisen ut med ett ett stort pådrag efter ett larm i köpkvarteret Infra city i Upplands Väsby norr om Stockholm.

Flera gärningspersoner hade kört en hjullastare rakt in i väggen till elektronikkedjan Sibas butik. Det blev ett stort hål i fasaden som gärningsmännen kunde ta sig in igenom.

– Det ska ha varit mellan fyra och sex gärningsmän, säger Johanna Taylor, biträdande arrestbefäl vid polisen i norrort.

”De bar gröna säckar”

Därefter lastade gärningsmännen flyktbilen full med stöldgods från butiken.

Ett videoklipp visar hur uppemot fem personer i huva går fram och tillbaka mellan bilens baklucka och hålet i väggen för att lasta. I händerna har de stora gröna påsar som de lägger in i bilen – innan de flyr platsen i en mörk personbil.

– De bar gröna säckar och verkade väldigt lugna, säger ett vittne som såg hela händelseförloppet.

Polisen vill ha hjälp

13 polispatruller larmades till platsen till butiken, men när polisen kom fram var tjuvarna redan borta. Gärningsmännen flydde i illfart mot Bollstanäs.

Vid 06-tiden på tisdagsmorgonen hade polisen fortfarande inte kunnat gripa någon misstänkt för brottet. Under natten har polisen spärrat av området utanför butiken och utfört en teknisk undersökning.

– Vi har haft tekniker på plats och genomfört en teknisk undersökning i och utanför lokalerna, men nu blir det ett spaningsärende, säger Johanna Taylor.

Polisen är mycket angelägna att få tips om händelsen och uppmanar alla som sett, hör eller vet någonting att höra av sig till deras växeln.

– Man rubricerar brottet som grov stöld, säger Mats Linberg, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm.