”Clintan” bryter tystnaden

Uppdaterad 2012-09-10 | Publicerad 2012-09-08

Första intervjun efter det märkliga talet

Clint Eastwoods tal på republikanernas konvent i förra veckan kallades av en kritiker för ”det mest vansinniga jag någonsin sett”.

Nu bryter den 82-åriga filmstjärnan tystnaden.

– Jag kanske irriterade många vänstermänniskor, men jag siktade på folk som står i mitten av politiken, säger Eastwood, till tidningen The Carmel Pine Cone.

Kritiken mot Clint Eastwoods tal på Rebublikanernas konvent i Tampa i förra veckan var skoningslös i amerikansk media.

– En av de mest vansinniga saker jag någonsin sett, sa till exempel CNN-kommentatorn Piers Morgan.

Tom Brokaw, legendariska NBC-ankare, var inte mycket snällare.

– Clint Eastwood blev stjärna som en man av få ord. I kväll använde han alldeles för många ord.

Intervjuas i lokaltidning

För första gången sedan talet bryter nu Eastwood tystnaden. För tidningen The Carmel Pine Cone, en lokaltidning i Eastwoods hemstad i Kalifornien, berättar filmstjärnan att han uppnådde precis vad han ville med talet.

– President Obama är den största bluffen som det amerikanske folket någonsin utsatts för. Romney och Ryan skulle göra ett mycket bättre jobb med att leda landet, och det är vad alla behöver veta. Jag kanske irriterade många vänstermänniskor, men jag siktade på folk som står i mitten av politiken, säger Eastwood till tidningen.

Skrek ”make my day”

I talet som Eastwood höll iscensatte han en slags improviserad dialog med president Obama, och genomförde en ståupp-akt. Han avslutade talet med att hojta ”make my day” till publiken.

Talet gick förvisso hem bland åskådarna på konventet, men många bedömare menar på att talet skadade republikanerna mer än vad det gjorde nytta.