18-åring dog i Venezuelas våldsamma protester

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Protesterna eskalerar i Venezuela och tv-medierna i landet har stängts ner.

300 demonstranter skadades och en 18-åring dog i onsdagens protester.

Över 30 personer har nu dödats sedan protesterna startade.

1 av 4 | Foto: AFP

Tusentals personer ska ha gett sig ut på gatorna i Venezuelas huvudstad Caracas under onsdagens protester. 300 personer och minst en person dödades. Demonstranter ska ha kastat brandbomber och regeringsstyrkor använde tårgas under sammandrabbningarna i de östra delarna av huvudstaden.

Enligt Reuters har 34 personer nu dött i de våldsamma protesterna mellan regeringens styrkor och demonstranter den senaste månaden.

– En ung man med livet framför sig som bara stred för ett bättre land, skrev oppositionens Gerardo Blyde.

Det rapporteras även från flera håll att det inte visas några nyheter på landets tv-kanaler längre. Enligt journalister i Venezuela så har staten tagit över de oppositionella tv-kanalerna och tystat nästan alla radiostationer, skriver SVT.

Ökade protester efter förstamajtal

Protesterna startade mot president Nicolas Maduro och hans förslag till att ändra i konstitutionen. Proteserna ökade än mer när han berättade att han inrättat en församling med uppdrag att skriva en ny grundlag i sitt förstamajtal.

– Vi kommer hålla en konstituerande församling, med arbetarnas rättigheter i fokus, sa Nicolás Maduro när han kallade till ett regeringsmöte för att skriva under beslutet, skriver SVT.

Enligt presidenten behövs förändringen för att "blockera den fascistkupp" som hotar landet, skriver TT.

Om Nicolas Maduros planer verkställs skulle kongressen som kontrolleras av oppositionen kunna köras över.

Enligt demonstranterna på Venezuelas gator är det ett förtäckt sätt för att klamra sig fast vid makten.

– Det är ett sätt för att förhindra fria val. Det här är vårt sista kort, nu är det allt eller inget, säger demonstranten och pensionären Miren Bilbao till Reuters.

Publicerad: