Död kvinna hittad utanför Qians hem

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-09-19

Kan vara treåringens försvunna mamma

Låg död i bagageutrymmet I Nai Zin Xues bil som stod parkerade utanför familjens hem i Auckland påträffades en avliden asiatisk kvinna. Bilen är registrerad på den engelskspråkiga tidning där Nai Zin Xue arbetade som redaktör.

Den kinesiska flickan Qian övergavs av sin pappa Nai Zin Xue på en tågstation i Melbourne, Australien.

Spåren efter honom ledde till USA, men än har han inte hittats.

Däremot har polisen påträffat en avliden asiatisk kvinna i en bil registrerad i hans namn.

Polisen har letat efter Annie Xue, 27, sedan hennes treåriga dotter Qian hittades ensam och förvirrad på tågstationen Southern Cross i australiska Melbourne i lördags.

Nu kan de ha hittat Annie Xue. Kroppen efter en asiatisk kvinna har påträffats i bagageutrymmet på en bil som stod parkerad utanför familjens hem i Auckland, Nya Zeeland.

Bilen är registrerad i Annies makes Nai Zin Xues namn. Ännu har polisen dock inte gjort någon formell identifiering av kroppen och först imorgon ska kroppen obduceras.

– Vi har en del arbete att göra för att försäkra oss om att så mycket rättsteknisk bevisning som möjligt bevaras, säger polischefen Simon Scott till den australiensiska nyhetssajten news.com.au. Han tillade att fallet nu har utvecklats till en mordutredning.

Polisen jagar pappan

Annie Xue sågs senast för tio dagar sedan Hennes bil hittades vid flygplatsen i Auckland i Nya Zeeland, men av henne själv fanns inte ett spår.

– Vi är mycket oroliga för hennes säkerhet, sa polischefen Simon Scott i går till australiska medier.

Nu fortsätter jakten på Qians pappa och Annies make Nai Zin Xue, 54. Hans namn dök upp på en passagerarlista till ett flygplan med destination Los Angeles. Men efter det har spåren upphört.

– Vi vill väldigt gärna tala med herr Xue som är registrerad ägare till fordonet. Vi har förtstått att han befinner sig i USA för närvarande, säger Simon Scott.

Interpol och amerikanska myndigheter har kopplats in i fallet. De söker nu efter Nai Zin Xue som uppges ha klagat över ekonomiska problem och äktenskapstrubbel bara några dagar innan han försvann.