Dödade jätteelefant för en halv miljon kronor

Publicerad 2015-10-16

Många rasar över den nya ”triumfbilden” på sociala medier

En tysk man har dödat en mystisk jätteelefant. Elefanten är den största som någonsin dödats i Afrika.

Nu väcker bilderna när han poserar bredvid sin trofé avsky på sociala medier.

Det har hänt igen. Denna gången har en tysk jägare betalat 39 000 pund, ungefär en halv miljon kronor, för att döda en jätteelefant i en park i Zimbabwe, skriver The Telegraph.

Elefanten var den största som dödats i mannaminne när den dödades den 8 oktober i Gonarezhou nationalpark i sydöstra Zimbabwe. Det är dessutom den största som levt i Afrika på hela 30 år.

Betarna släpades

Det majestätiska djurets betar vägde hela 50 kilo och var så stora att de fick släpas över marken, enligt Johnny Rodrigues, chef för Zimbabwe Conservation Task force.

Elefanten har aldrig tidigare setts i någon av nationalparkerna i Zimbabwe.

– Det har skjutits fem eller sex stora elefanter det senaste året, och ingen av dem har varit så stor som denna, säger Louis Muller, chef för Zimbabwe Professional Hunters & Guides Association, till The Telegraph.

Elefantens identitet är än så länge okänd, men den tros ha varit 40 år gammal och hade inte setts i nationalparken innan den dödades.

Rasar över triumfbild

Jägaren uppges ha åkt till Zimbabwe för att skjuta den så kallade "Big Five" vilket är en elefant, en leopard, ett lejon, en buffel och en noshörning.

Nu rasar man på sociala medier över den nya "triumfbilden" som tagits med elefanten.

Det är bara tre månader efter att lejonet Cecil dödades av en nöjesjagande amerikans tandläkare. Efter att det kända lejonet brutalt dödades har debatten om nöjesjakt väckts och engagerat hundratusentals människor världen över.

Följ ämnen i artikeln