Spårvagnskrock – flera skadade

Uppdaterad 2024-02-27 | Publicerad 2024-02-26

Två spårvagnar har krockat i Gamlestaden i Göteborg.

Minst fem personer har förts till sjukhus.

– Ett tiotal är skadade och en av dem är lite mer allvarligt skadad, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Strax före klockan 19 på måndagskvällen krockade två spårvagnar mellan hållplatserna Hjällbo och Gamlestaden vid Alelyckan i Gamlestaden.

Enligt larmet har en spårvagn kört in i en annan bakifrån någonstans. Enligt Västtrafik har en av vagnarna spårat ur.

Flera personer har skadats. Någon har förts bort på bår.

– Ett tiotal är skadade och en av dem är lite mer allvarligt skadad. Men det är oklart vilket skadeläge, säger Hans-Jörgen Ostler presstalesperson på polisregion Väst.

Sahlgrenska sjukhuset uppger för GP att tio personer har tagits omhand av ambulanspersonal på plats. Minst fem av dem har förts till sjukhus för vård.

Sök med hund och drönare

Räddningstjänsten har under kvällen haft ”en större styrka” på plats. Man har bland annat byggt en provisorisk bro över ett dike för att nå fram till olycksvagnarna, berättar räddningsledaren Ulf Magnusson för GP.

Även polisen har en stor insats på plats. Man har bland annat sökt i området med drönare och hundar.

– Vi försöker se ut hur det ser ut i terrängen så att ingen skadad har hamnat där, säger Hans-Jörgen Ostler.

Polisen har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

Inställd trafik

Tågtrafiken mellan Göteborg och Trollhättan stoppades tillfälligt. Vid 21-tiden var polis och Räddningstjänst klara på platsen och tågen kunde börja rulla igen.

Även all spårvagnstrafik till och från Angered ställdes in, både under kvällen och natten. De skadade spårvagnarna ska bogseras bort och rälsen undersökas.

– Det kommer åtminstone vara avstängt en bit in på tisdagsmorgonen, säger Christian Blomquist, störningskoordinator på Västtrafik, till GP.

Ersättningsbussar har satts in.