Uppgift: Hittades döda i branden – hade skärskador

Uppdaterad 2024-03-05 | Publicerad 2024-03-02

Misstänkt dubbelmord i Nässjö.

Polisen ber nu allmänheten om tips efter att två män hittades döda i en brinnande lägenhet i Nässjö.

Ärendet utreds som mord och enligt uppgift till Aftonbladet ska männen ha haft skärskador.

– Vi har en tydlig bild att det är ett allvarligt våldsbrott och då syftar jag inte på branden, säger Johnny Gustavsson vid polisen.

I torsdags hittades två män i 20- och 25-årsåldern döda efter en lägenhetsbrand i Nässjö. Enligt polisen hade de en relation till varandra.

Lägenheten var rökfylld, men branden kunde släckas snabbt.

Offren ska ha varit skärskadade och polisen misstänker att kropparna därefter ska ha satts i brand, enligt uppgift till Aftonbladet.

– Vi har en tydlig bild att det är ett allvarligt våldsbrott och då syftar jag inte på branden. Men jag kommer inte kommentera vilken typ av skador de haft med anledning av förundersökningssekretessen, säger Johnny Gustavsson, polisens presstalesperson i region Öst.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska männen inte haft någon känd nätverkskoppling. Däremot ska de ha varit kända av polisen sedan tidigare.

Ber om tips från allmänheten

Polisen har inlett en förundersökning om mord i två fall för att utreda händelsen.

De letar fortfarande efter misstänkta gärningspersoner och vädjar nu om tips från allmänheten.

– Vi efterlyser iakttagelser från personer som befunnit sig på platsen vid händelsen. Det kan också vara tips från personer som känner till de drabbade, med kunskaper om vem de umgicks med och vilka kretsar de rörde sig i, säger Johnny Gustavsson.

”Pusselbitar som kan vara viktiga”

Även bilder från platsen kan vara värdefulla.

– Man kanske har foton från platsen som man kan dela. Det kan handla om bilder på bilar eller personer från området, säger Johnny Gustavsson och fortsätter:

– Det är pusselbitar som kan vara viktiga i en större bild. Ju fler indikationer vi får desto större möjligheter får vi att lösa brottet.

Tips kan lämnas via polisens kontaktformulär eller 114 14.

Följ ämnen i artikeln