Svensk man gripen i Turkiet – ska utlämnas till Sverige

Publicerad 2023-12-28

En 23-årig man har gripits i Turkiet och ska utlämnas till Sverige, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Mannen är häktad i sin frånvaro, misstänkt för ett mordförsök och en kidnappning i Sundsvall tidigare i år.

Enligt Aftonbladets uppgifter ska han utlämnas till Sverige under fredagen.

Den 23-årige mannen som är häktad i sin frånvaro greps i Turkiet och ska nu utlämnas till Sverige, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Mannen misstänkts för att tillsammans med flera andra personer ha misshandlat och knivhuggit tre pojkar. Två av pojkarna ska ha rest till Sundsvall för att utföra ett mord, den tredje pojken anslöt i Sundsvall och misshandlades också.

Pojkarna ska ha varit beväpnade och planerat mordet, men planerna läckte. Istället blev de kidnappade och fördes ut till ett skogsområde där de misshandlades grovt. De hittades på en trappa utanför ett bostadshus där de sökte hjälp och fick vård. Pojkarna överlevde misshandeln, men var tvugna att sövas ner och vårdades för allvarliga skador.

Männen kidnappades och fördes till ett område vid Sidsjön i Sundsvall.

Kopplas till Foxtrot

Mordförsöket ska vara kopplat till konflikten om narkotikahandeln i Sundsvall mellan Foxtrot och Dalennätverket. Planen var att döda en 20-åring ur Dalennätverkets Sundsvallsfalang

Delar av misshandeln filmades och delades på sociala medier, där Foxtrotnätverket även hånades.

”Den sammantagna upplevelsen är att videon syftar till att håna och förminska Foxtrot genom att visa upp att en av deras utförare misslyckats med sitt uppdrag”, står det i utredningen.

Häktades i sin frånvaro

I september häktades 23-åringen i sin frånvaro, misstänkt för försök till mord och människorov. Enligt uppgifter till Aftonbladet kommer mannen att utlämnas från Turkiet till Sverige under fredagen.

I somras dömdes mannen för brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott efter att han färdats i en bil samtidigt som han haft en kniv och cannabis på sig.

Följ ämnen i artikeln