Lurade bekanta på stora belopp – slipper fängelse

TT

Publicerad 2021-10-18

Kvinnan döms efter att ha lurat vänner och bekanta på hundratusentals kronor genom falska löften om rabatterade resor. Arkivbild.

En kvinna i 45-årsåldern i Helsingborg blåste sina bekanta på hundratusentals kronor genom lögner om rabatterade resor. Nu döms hon av tingsrätten till skyddstillsyn och skadestånd, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Kvinnan lockade med kraftigt nedsatta priser på bland annat fotbollsresor och hotellnätter, något hon sade sig kunna ordna till vänner via sitt jobb på en resebyrå. På så vis lyckades hon bland annat lura en man hon känt under flera år att föra över totalt 200 000 kronor till henne.

Men jobbet på resebyrån hade hon i själva verkat inte kvar, och några biljetter dök såg vännerna aldrig röken av. I stället använde kvinnan enligt domen pengarna till att finansiera sitt spel- och alkoholmissbruk.

Helsingborgs tingsrätt ålägger henne nu att betala totalt 316 000 kronor i skadestånd plus ränta för sex fall av bedrägeri. Hon slipper dock fängelse och döms i stället till skyddstillsyn med särskild föreskrift om att hon måste genomgå behandling för sitt missbruk.