Magdalena Anderssons M-ilska: ”Helt absurt”

Publicerad 2022-08-09

Magdalena Andersson ryter ifrån mot sina antagonister.

I Sveriges Radios partiledarintervju ilsknar hon till rejält när hon frågas ut om fastighetsskatten.

– Det är helt absurt att Moderaterna driver kampanj om detta.

Under tisdagsmorgonen var det dags för statsministern att frågas ut i Radiohuset på Gärdet i Stockholm.

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson fick tidigt in i Sveriges Radios intervju frågan om fastighetsskatten – och då hettade det till.

S-ledaren menar att ”det är helt absurt att Moderaterna driver kampanj om detta”.

– Vi har suttit i regeringsställning i åtta år, de har vevat om detta 2014, 2018 och nu 2022. Vi har inte återinfört fastighetsskatten och har inga planer eller förslag på det. Att för tredje gången i rad köra detta, det andas lite desperation, svarade Magdalena Andersson i direktsändning.

SR: Lovar ni att inte röra fastighetsskatten vid en ny mandatperiod?

– Vi har i flera år samarbetat med Vänsterpartiet som velat införa fastighetsskatt, men det har vi inte gjort. Vi har visat att vi inte vill röra den. Vi socialdemokrater kommer inte gå till val på att återinföra fastighetsskatt.

Svantesson: Viktigt – men dyrt – besked

Men hon kunde inte lova att skatten inte kommer röras.

– Jag kommer att få tusen frågor på vad jag kan lova. Det är relevanta frågor, jag förstår att man ställer dem. Jag vet vad jag tycker, det är ingen tveksamhet. Men börjar jag ställa ut massa röda linjer, då riskerar jag att skapa låsningar efter valet då vi riskerar ha ett väldigt osäkert parlamentariskt läge.

Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson reagerar på S-ledarens uttalanden. På Twitter skriver hon:

”Magdalena Andersson är tydlig i dagens utfrågning i P1 morgon. Återinförd fastighetsskatt finns på förhandlingsbordet. Hon har inga röda linjer där. Viktigt - men dyrt - besked för de svenska hushållen.”

Statsminister Magdalena Andersson (S)
Allt om valet – med valkompassen

LÄS VIDARE