Väktaren har maffiakopplingar

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-09-21

Nu misstänks kvinnan för inblandning i rånet – häktades idag

Den kvinnliga väktaren sprang och gömde sig när rånarna slog till mot värdedepån.

Nu är hon misstänkt för inblandning i kuppen.

Väktaren har kopplingar till Uppsalamaffian och Stefan ”Tjock-Steffe” Eriksson.

Jouråklagare Lukas Eriksson begärde väktaren häktad på fredagen och förhandlingarna startade idag lördag i Attunda tingsrätt klockan 13 bakom stängda dörrar.

Strax före klockan 14.30 kom beslutet att kvinnan häktas som skäligen misstänkt för delaktighet i värderånet.

– Misstanken är av den svagare graden och det här betyder att åklagaren har en vecka på sig att jobba upp det här. Nya förhandlingar hålls senasts om en vecka om man vill att hon ska omhäktas, rapporterar Aftonbladets utsände Olle Castelius från tingsrätten.

Hittades i spaningsregistret

Den 28-åriga kvinnan har varit anställd hos Panaxia Security sedan i mars. Hon har skött jobbet prickfritt och ansetts pålitlig.

Men företaget visste inget om hennes kriminella kontakter.

Hennes brottsregister är rent men hon finns i polisens spaningsregister.

– Hon umgås med grovt kriminella från Uppsala, säger en källa.

Enligt uppgifter till Aftonbladet återfinns kvinnan i kretsen kring Uppsalamaffians ledare Stefan ”Tjock-Steffe” Eriksson, 45. De ska ha stått varandra nära och umgåtts flitigt en tid innan han flyttade till USA. Där dömdes han senare till fängelse efter en uppmärksammad krasch med sin Ferrari.

Var informerad

När fyra maskerade rånare slog till mot Panaxias värdedepå i Bromma i onsdags morse ska den kvinnliga väktaren ha varit informerad om vad som skulle ske. Polisen misstänker att hon gett rånarna information om var pengarna förvarades och hur de skulle ta sig dit.

När rånarna hissades upp med en skylift till tredje våningen och bröt sig in gömde hon sig tillsammans med en manlig kollega.

Fattade misstankar

Hon var chockad efteråt och togs om hand av ett kristeam.

Kvinnan förhördes sedan upplysningsvis av polisen men de fattade snabbt misstankar mot hennes berättelse. När polisen fann henne i spaningsregister kallades hon till ett ytterligare förhör senare på dagen. Hon anhölls efter det misstänkt för medhjälp till grovt rån.

– Vi reagerar naturligtvis med bestörtning över det här. Men så länge inget är bevisat är hon oskyldig i våra ögon, säger Panaxias säkerhetschef Thord Axelsson.