Här är polisernas beskrivning av tunga jobbet

Uppdaterad 2015-11-11 | Publicerad 2015-11-10

Polisen på bilden har inget med artikeln att göra.

Efter Aftonbladets artikel om polisers massavhopp har flera poliser hört av sig och delat med sig av sina historier.

”Det är väldigt illa för oss som är anställda i myndigheten.”

Fler och fler poliser gör slag i saken och säger upp sig – de mäktar helt enkelt inte med situationen. Många inom myndigheten har hört av sig till Aftonbladet. De känner igen sig i Magnus Nyströms beskrivning om polisyrket. Han har bestämt sig för att sluta och gå till en annan statlig myndighet.

”Det är väldigt illa”

En läsare skriver: ”Jag är själv anställd vid polisen som civil specialist och känner igen mig i bilden som avspeglas i artikeln. Är sedan en tid tillbaka sjukskriven för utmattningssyndrom liksom väldigt många andra inom polisen, vilket också försäkringskassan bekräftat för mig.”

Personen fortsätter med att omorganisationen, tuffa arbetsförhållanden och underbemanning har en stor del i detta.

”Det är väldigt illa för oss som är anställda i myndigheten, men även medborgarna drabbas i hög grad med lägre kvalitet på utredningar och polisiär verksamhet, vilket också är en risk ur ett rättssäkerhetsperspektiv”, skriver en annan polis.

”Antalet poliser är för få”

En man vars fru jobbar inom polisen känner igen sig i begränsningen: ”Min fru har varit polis i över 20 år och verkligen gillat sitt arbete, men har nu börjat fundera på att hitta något annat yrke där dårskap inte råder. Det finns en rad saker som gör att poliser tappar suget att över huvud taget gå till arbetet.”

För mannen beskriver frun en organisation som är toppstyrd där ”antalet poliser är för få i förhållande till antal brott som skall klaras upp.”

Följ ämnen i artikeln