Mika fick fruktansvärd lapp på sonens grav

Publicerad 2016-04-28

Mika och Eveline Heikkilä skulle titta till sin döda sons grav.

Då möttes de av en lapp där det stod ”Hej du, barnlösa fader. Hoppas du förstår att du inte är en bra far”.

– Jag var tvungen att läsa en gång till. Jag blev arg och förbannad, säger Mika Heikkilä till Aftonbladet.

Mika och Eveline Heikkilä gifte sig sommaren 2015. Då var Eveline gravid. Men deras son föddes med njurfel och dog samma dag som han föddes. En tragedi för familjen.

Häromdagen var paret och såg till graven på kyrkogården i Eskilstuna. De planterade blommor och gjorde fint. Dagen efter åkte de dit igen.

– Jag tänkte att vi åker dit innan jag ska till jobbet och kollar att blommorna är fina och sådär, säger Mika Heikkilä.

”Hej du, barnlösa fader”

Det de möttes av när de kom fram hade de aldrig kunnat föreställa sig. Någon hade satt en lapp med en handskriven text på gravstenen, vilket Expressen var först med att uppmärksamma.

"Hej du, barnlösa fader. Hoppas du förstår att du inte är en bra far. Ha en dålig dag nu och för alltid”, stod det på lappen.

– Först tänkte jag ”Vad fan. Läste jag rätt?”. Jag var tvungen att läsa en gång till. Då blev jag arg och förbannad. Och min fru blev ledsen. Vi frågade oss varför någon gjort så mot just vår grav, säger han.

Ska polisanmäla

När Aftonbladet når Mika ska han och Eveline precis åka och göra en polisanmälan om händelsen.

– Jag har bara en aning om vem som kan ha gjort det här. Men man ska inte anklaga någon innan man vet exakt vad som hänt. Så vi får göra en anmälan och se vad som händer, säger Mika Heikkilä.

Följ ämnen i artikeln