God morgon! Det här hände medan du sov

Av: Jenny Rydberg

Publicerad:

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Fler döda hittade vid damm i Brasilien

Minst ett 60-tal människor har omkommit i det förödande dammraset i Minas Gerais, Brasilien. Just nu räknar man till 58 bekräftade dödsoffer, och siffran väntas fortsätta stiga, säger räddningsmyndighetens talesperson Flávio Godinho till brasilianska medier.

Läs hela artikeln

Fartyg har gått på grund

Ett fartyg gick på grund i Göta älv utanför Lilla Edet under söndagskvällen. Fartyget tog in vatten men polisen misstänker inget brott.
– Det handlar om ett roderhaveri, säger Lars Tunefjord vid polisens ledningscentral.

Läs hela artikeln

Minst tio döda i våldsamheter i Burkina Faso

Minst tio personer har dödats i ett angrepp mot en by i Burkina Faso, enligt lokala uppgiftslämnare.
– Runt tio beväpnade personer genomförde på morgonen en terroristattack i byn Sikire, säger en säkerhetskälla till AFP, som uppger att tio personer dödats och två skadats allvarligt.

Läs hela artikeln

Sigrid om kampen efter uppbrottet

För drygt en vecka sedan gick Samir Badran och Sigrid Bernson ut med att de gjort slut. Just nu vilar Sigrid upp sig på Kanarieöarna – och passar även på att dela med sig av sina känslor på sin Instagram.
”Jag orkar inte vara rädd längre”, skriver hon i inlägget.

Läs hela artikeln

”Packa ihop er skit och lämna tillbaka”

PSG slog Rennes med 4-1. Men efteråt var man fly förbannade på domarna efter en VAR-situation.
– Gå hem! Packa ihop skiten och lämna tillbaka det, väser tränaren Thomas Tuchel om videoteknologin.

Läs hela artikeln

Rektorn dansar med sina elever – varje dag

Den 40-åriga kinesiska rektorn Zhang Pengfei ville inspirera sina elever att röra på sig mer och lägga undan mobiltelefonerna. Därför lärde han ut dem en dans som de nu kör tillsammans 30 minuter varje dag.

Läs hela artikeln

”Högerpopulister är världens treåringar”

PERNILLA ERICSON: ”Den politiska dragkampen har drabbat landet hårt. 800 000 offentligt anställda har ställts utan lön eller jobb att gå till. Trumps ekonomiskpolitiske rådgivare Kevin Hassett försökte beskriva det som en “semester” för de drabbade. Det landade inte väl. Människor har tvingats söka uppskov hos hyresvärdar, köat vid soppkök och den ekonomiska tillväxten har drabbats. Ett flertal demonstrationer mot nedstängningen har genomförts.”

Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!

Publicerad: