Man skjuten till döds i Göteborg – hittades skadad i bil

Misstänkt mord

Publicerad 2022-11-08

En man har skjutits till döds i Gårdsten i Göteborg.

Ingen misstänkt har gripits.

– Polisen skickas till platsen och anträffar honom medvetslös i bilen, säger Anna Göransson presstalesperson hos polisen i region Väst.

Under morgonen larmas polis till en parkeringsplats i Angered i Göteborg efter att inringare sett en skadad man i en bil. Han fördes till sjukhus med ambulans men senare meddelade polisen att han hade dött.

– Det är allmänheten som passerar den här parkeringsplatsen som har sett den här bilen med mannen där i och uppfattat honom som skadad, säger Anna Göransson, presstalesperson hos polisen i region Väst. 

Mannens anhöriga är underrättade.

Ska ha hört skottlossning

Enligt polisen misstänks mannen ha blivit skjuten.

– Det finns saker som tyder på att det varit skottlossning på platsen. Det har också kommit in uppgifter om att man hört skottlossning på platsen tidigare under morgonen, säger Anna Göransson.

Offret är, enligt uppgifter till Göteborgs-Posten, en man i 20-årsåldern och som kopplas till ett kriminellt nätverk i Angered.

– Det är en ren avrättning utförd i konfliktmiljö, säger en källa till tidningen.

Ett stort har pågått i området. Brottsplatsen har spärrats av och polisens kriminaltekniker ska göra en teknisk undersökning på platsen.

– Det är en stor insats som pågår med ett flertal resurser. Dels samlar vi in information och höra vittnen, säger Anna Göransson.

En förundersökning om mord har inletts.

Söker mörkklädd cyklist

Under kvällen har polisen gått ut med en efterlysning efter en person som ska ha setts på brottsplatsen runt 08.30.

”Denna person ska har befunnit sig i direkt anslutning till brottsplatsen och färdats på en cykel. Personen ska ha varit mörk klädd”, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen vill nu få kontakt med personen, eller få tips om vem det kan vara.

En man har skjutits till döds i Gårdsten i Göteborg.

Följ ämnen i artikeln