Fem punkter om 21-åriga Toves försvinnande

Uppdaterad 2022-11-07 | Publicerad 2022-11-02

21-åriga Tove har hittats död i Vetlanda, 17 dagar efter att hon försvann.

Två kvinnor sitter fortsatt häktade misstänkta för människorov.

Det här är vad vi vet om försvinnandet.

Tove kom aldrig hem efter utekvällen i Vetlanda lördagen den 15 oktober. Enligt uppgifter till flera medier befann hon sig på utestället Nöjet där hon hamnade i bråk med de nu misstänkta kvinnorna. Utanför nattklubben träffar hon de misstänkta kvinnorna på nytt och de bestämmer sig för att gå hem till en av de misstänkta kvinnorna och tala ut om bråket, enligt uppgifterna.

 

Vid 02.30-tiden ringer Tove sin pojkvän för att berätta att hon är på väg hem, enligt Aftonbladets uppgifter. En halvtimme senare hör grannar kraftiga dunsar från en av de misstänkta kvinnornas lägenhet. En granne beskriver det som fyra höga dunsar, där det låter som att någon ramlar i golvet. Dunsarna är så pass höga att en granne bestämmer sig för att gå dit och kolla läget. Grannen knackar på en gång utan att någon öppnar. När grannen knackar på för andra gången hörs nya ljud från lägenheten, där det låter som att någon sparkar i väggen. Därefter blir det tyst och grannen går sedan hem igen.

 

Under söndagen kontaktas den ena misstänkta kvinnan av polisen. Ett flertal förhör hålls, enligt uppgifter. Om den andra kvinnan också kontaktas på söndagen finns det i nuläget inga uppgifter om. Enligt flera uppgifter söker polisen igenom den ena misstänkta kvinnans lägenhet under söndagseftermiddagen, till sent in på natten. Under morgonen är polisen vid en av de misstänkta kvinnornas bostad. De söker även med hundpatrull i området kring huset. Hon grips senare av polis. Den andra kvinnan förhörs på sitt jobb och grips också. Båda anhålls skäligen misstänkta för människorov. De häktas senare på sannolika skäl misstänkta för människorov.

 

Onsdagen den 2 november, 17 dagar efter försvinnandet hittas en kropp i ett skogsområde sydost om Vetlanda. På en pressträff bekräftar polisen att det rör sig om den försvunna 21-åringen. ”Nu kan vi avsluta efterforskningen av den försvunna kvinnan. Nu går vi in i nästa fas”, säger Jonas Lindell, chef för lokalpolisområde Höglandet.

 

På måndagen den 7 november utökar polisen brottsrubriceringarna till mord och gravfridsbrott. Enligt polisen har det framkommit ”nya detaljer i förhör och annan bevisning”. De två kvinnorna är fortsatt häktade och åklagaren misstänker inte att någon annan är inblandad. Det är fortfarande oklart om de häktade kvinnorna kommer att tillskrivas de nya misstankarna. ”Jag kommer ta ställning till om de ska begäras häktade för dessa brott senare i veckan”, skriver åklagaren Adam Rullman.

Avspärrningar vid skogsområde utanför Vetlanda.