God morgon! Det här hände medan du sov

Publicerad 2017-04-22

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från natten till lördag den 22 april.

Storbrand i Orsa spred sig i hård blåst

En villabrand i Åberga utanför Orsa spred sig i hård blåst och torrt gräs – till bland annat tre andra byggnader. En person tog sig ut ur en villa som nåddes av elden. Släckningsarbetet har pågått under natten.
Läs hela artikeln

Fyra skadade i frontalkrock – ungdomar i ena bilen

Fyra personer fördes till sjukhus efter att två personbilar frontalkrockat mitt i ett samhälle i Vetlanda kommun. I den ena bilen satt tre ungdomar i 15-årsåldern.
Läs hela artikeln

Akilov bröt mot restriktionerna – sökte kontakt

Den misstänkte terroristen Rakhmat Akilov har fulla restriktioner i Kronobergshäktet. Men enligt uppgifter till Aftonbladet har han brutit mot reglerna – bland annat genom att söka kontakt med en medfånge.
Läs hela artikeln
Läs också: Polisen letar efter hans postbox
Läs också: En kvar på sjukhus efter attacken

Ryska plan utanför USA – fyra gånger på fyra dagar

Ryska militärflyg tycks patrullera utanför amerikanska Alaska. På fyra dagar syntes de närma sig USA:s luftrum fyra gånger – i vad som beskrivs som en ”katt- och råttalek”.
Läs hela artikeln
Läs också: Trump säljer sina 422 lyxlägenheter
Läs också: Försöker budgetera för muren mot Mexiko

Uppgifter: Zlatan kan bli borta minst ett halvår

Zlatan Ibrahimovic har enligt flera medier slitit av sitt korsband. Det skulle kunna innebära att han blir borta i minst ett halvår – och svensken uppges nu vara på väg till USA för operation.
Läs hela artikeln
TV: Här skadar sig Zlatan i matchen mot Anderlecht

Här klipps ”Vem vet mest” in i partiledardebatterna

Ett tålmodigt geni på SVT Edit har klippt ihop frågesportprogrammet ”Vem vet mest” med partiledardebatter. Och resultatet är ett av de roligaste klippen just nu.
Se klippet här

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!

Följ ämnen i artikeln