Uppgifter: Nya detaljerna om försvunna Toves mobil

Publicerad 2022-10-28

Sista gången mobilmasten i norra Vetlanda får kontakt med försvunna Toves mobil är vid 04-tiden, söndag den 16 oktober.

Men innan dess ska polisen ha kunnat spåra mobilen, från den ena misstänkta kvinnans lägenhet till McDonalds och tillbaka, enligt nya uppgifter från utredningen.

Det finns inga uppgifter som tyder på att Tove var med under den resan.

21-åriga Tove har snart varit försvunnen i två veckor. Två kvinnor i 20-årsåldern sitter fortfarande häktade på sannolika skäl misstänkta för människorov.

Polisen arbetar intensivt med att få fram fler uppgifter om vad som kan ha hänt henne natten till den 16 oktober då hon försvann.

Klockan 01, i samband med stängning, lämnade Tove och de två nu misstänkta kvinnorna utestället Nöjet i centrala Vetlanda tillsammans. Enligt polisen gick de norrut på Storgatan. Tove gick med sin cykel.

Enligt uppgifter till Aftonbladet gick Tove sedan hem till en av de nu häktade kvinnorna.

STOR KARTLÄGGNING: Allt vi vet om försvinnandet

Tove, 21, har nu varit försvunnen i nästan två veckor.

Klockan 01.49 Tove fick ett samtal från sin pojkvän, enligt polisen. Under samtalet säger hon inget som skulle tyda på att något inte ska stå rätt till.

Därefter är det oklart vad som händer.

Uppgifter: Spår av Toves mobil vid McDonalds

Kort efter 03-tiden, efter att grannar hört ljud från den misstänkta kvinnans lägenhet, ska den ena misstänkta kvinnan ha gått ut och stött ihop med en granne i trapphuset.

Där ska de ha börjat prata och kvinnan ska ha sagt att hon var på väg till McDonalds. Grannen ska då ha oroat sig för att kvinnan tänkt köra dit själv, och därför erbjudit henne skjuts.

På McDonalds ska kvinnan ha beställt mat via en mobil i McDriven, enligt uppgifter.

McDonalds i Vetlanda.

Efter det kör hon och grannen hem igen och säger hejdå till varandra, enligt vittnen.

Men enligt nya uppgifter från utredningen ska Toves mobil ha gjort samma resa från kvinnans lägenhet, till McDonalds och tillbaka – under samma tid som grannen och den misstänkta kvinnan.

Sista spåret klockan 04

Rickard Finndahl, chef för polisens grova brott-avdelning, vill inte kommentera uppgifterna.

– Jag kommenterar inte sådana frågor som rör utredningen. Mycket av den information som berör utredningen är det sekretess på, säger han.

Polisen har också kunnat spåra Toves mobil fram till 04-tiden, natten till söndag. Sista signalen fångades av en telefonmast i en stadsdel i norra Vetlanda.

– Vi har pejlat den. Exakta tiden går vi inte ut med, men det är kring 04-tiden, säger Rickard Finndahl.

Det ska vara det sista kända spåret av mobilen.